Pogledajte kako izgleda Štrosmajerova ulica nakon sanacije

Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda Štrosmajerova ulica nakon sanacije
Foto: Općina Stari Grad / Štrosmajerova ulica

Završena je rekonstrukcija sarajevske Štrosmajerove ulice, saopšteno je iz Općine Stari Grad.

Iz ove lokalne zajednice je poručeno da je "nakon mnogo godina sanirana i uređena kako dolikuje centralnoj gradskoj ulici".

Podsjetili su da su zajedno sa Direkcijom za ceste Kantona Sarajevo pokrenuli rekonstrukciju vrijednu 632.000 maraka. Od tog iznosa je 552.000 maraka izdvojeno za samu sanaciju, dok je za zamjenu vodovodne mreže potrošeno 79.600 maraka.

Sanacija je podrazumijevala skidanje stare podloge i ispucalih ploča, zamjenu vodovodne mreže, rješavanje sistema oborinske odvodnje, postavljanje armirano betonske podloge i novo popločavanje, objasnili su iz Općine Stari Grad. Navedeno je da su ugrađene ploče od prirodnog kamena - granita, poput onih ranije ugrađenih u ulici Ferhadija.
Štrosmajerova ulica - undefined

Foto: Općina Stari Grad: Štrosmajerova ulica

Istaknuto je da su zamijenjene instalacije BH Telecoma, Elektroprivrede i Sarajevo gasa.

Ukupna površina saniranog prostora je 1.100 metara kvardratnih gdje je ugrađena i dekorativna rasvjeta. Rasvjeta je ugrađena u ploče.

Iz ove sarajevske lokalne zajednice su također podsjetili da će u toku ove sedmice početi novogodišnje dekorisanje ulica, među kojima je i Štrosmajerova za koju su rekli da će zasjati novim sjajem.

Štrosmajerova ulica - undefined

Foto: Općina Stari Grad: Štrosmajerova ulica

Tvrde da su privrednicima koji imaju poslovne objekte u ovoj ulici tokom radova to jeste za period od tri mjeseca smanjili iznos zakupnina od 50 posto zbog, kako su naglasili, smanjenog obima posla.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije