Štrosmajerova ulica dobija novi izgled

Anadolija
Štrosmajerova ulica dobija novi izgled
Foto: Dženan Kriještorac / Radiosarajevo.ba / Štrosmajerova ulica u Sarajevu

Sanacija pješačke zone u Strossmayerovoj ulici, od spoja sa ulicom Ferhadija do ukrštanja sa ulicom Zelenih beretki, počet će u subotu, potvrđeno je iz Službe za investicije i komunalne poslove Općine Stari Grad, koja je zadužena za projekat, prenosi Anadolu Agency (AA).

U subotu počinju pripremni radovi na uređenju gradilišta, te postavljanje zaštitnih ograda. Kao što je prethodno rađeno u ulicama Ferhadija, Sarači, Bravadžiluk i Baščaršijski trg, i u Strossmayerovoj skidaće se stara podloga i ploče, te raditi rekonstrukcija vodovodne mreže, rješavanje sistema oborinske odvodnje, postavljanje armirano-betonske podloge i potom novo popločavanje.

Radove u Strossmayerovoj ulici Ibrahim Hadžibajrić, načelnik Općine Stari Grad najavio je prošle sedmice na prezentaciji projekata koji se realizuju na području općine.

“Završili smo veliki projekat rekonstrukcije Ferhadije, a sljedeće sedmice počinjemo radove u Strossmayerovoj ulici. I tu će se raditi uklanjanje podloge, zamjena vodovodnih instalacija i novo popločavanje“, kazao je Hadžibajrić.

Općina će ovaj projekat realizovati sa Direkcijom za puteve Kantona Sarajevo, a vrijednost radova je 550.000 KM. Prema informacijama iz nadležne službe, radiće se na površini od 1.100 metara kvadratnih, a radovi će se izvoditi tako da se kretanje pješaka odvija neometano, jednom stranom ulice.

Sredstva za sanaciju ulice Strossmayerova obezbijeđena su na osnovu sporazuma zaključenog između Općine Stari Grad i Direkcije za puteve Kantona Sarajevo.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije