Tri projekta u općini Novi Grad u vrijednosti 1,77 miliona KM

0
Radiosarajevo.ba
Tri projekta u općini Novi Grad u vrijednosti 1,77 miliona KM
Foto: Vlada KS / Tri nova projekta u općini Novi Grad

U prisustvu ministra saobraćaja Kantona Sarajevo Adnana Štete, direktor Direkcije za puteve Kantona Sarajevo Selmir Kovač i načelnik Općine Novi Grad Semir Efendić danas su potpisali tri veoma značajna sporazuma za sufinansiranje projekata iz oblasti cestovne infrastrukture na području općine Novi Grad Sarajevo.

Radi se o izgradnji kružne raskrsnice na spoju ulica Džemala Bijedića, Srđana Aleksića i Velikih drveta, rekonstrukciji dijela ulice Džemala Bijedića na dionici od objekta “FIS” do spoja sa X transverzalom, te rekonstrukciji priključka ulica Branislava Nušića i Hajrudina Šabanije na A transverzalu.

“Nastavaljamo sa velikim infrastrukturnim projektima na području općine Novi Grad, ali i u svim ostalim općinama. Ove godine nas očekuje niz projekata koji će za cilj imati rasterećenje gužvi koje nam je neophodno, ali koje možemo postići isključivo dugoročnim rješenjima koja smo pokrenuli. Današnje potpisivanje sporazuma dokaz je naše opredijeljenosti ka kvalitetnijem životu svih građana Kantona Sarajevo, posebno u ovom slučaju stanovnika Novog Grada”, istakao je minister Šteta.

Srđan Lukić, doktor iz Beograda, odgovorio Gorici Dodik: Ponosan sam što mi je Saša Magazinović drug

Srđan Lukić, doktor iz Beograda, odgovorio Gorici Dodik: Ponosan sam što mi je Saša Magazinović drug

Načelnik Semir Efendić kazao je da je sa Direkcijom za puteve KS potpisao tri sporazuma o sufinansiranju projekata na teritoriji općine Novi Grad.

"Radi se o cestama od kantonalnog značaja, gdje će Općina Novi Grad preuzeti proceduru javne nabavke, odnosno implementacije samih projekata. Radi se o izgradnji kružnog toka kod KJKP Gras, u ulici Džemala Bijedića, čija rekonstrukcija se odvijala u protekloj godini, gdje će se graditi kružni tok na spoju ulica Džemala Bijedića i Srđana Aleksića, zatim dio ulice Džemala Bijedića od mosta kod objekta FIS-a, do X transverzale, koji je u izuzetno lošem stanju, a za koji je pripremljen projekt rekonstrukcije saobraćajnice sa pješačkom stazom.

Treći projekt se odnosi na rekonstrukciju raskrsnica na A transverzali, zapravo spajanju ulica Branislava Nušića i Hajrudina Šabanije, koje bi se trebale na semaforiziran način spojiti na A transverzalu.

Potpisivanjem sporazuma stekli su se uslovi da se krene u proceduru javne nabavke, Općina je pribavila projektnu dokumentaciju za sva tri navedena projekta", izjavio je načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić.

Procijenjena vrijednost sva tri projekta iznosi 1,77 miliona KM, od čega će Općina Novi Grad obezbijediti 155 hiljada KM.

U narednom periodu, krenut će se u pokretanje javne nabavke za svaki od navedenih projekata.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije