Posjetite izložbu ,,Umjetnost iz izloga'' u galeriji Općine Novi Grad

0
Radiosarajevo.ba
Posjetite izložbu ,,Umjetnost iz izloga'' u galeriji Općine Novi Grad
Foto: ULUPUBiH / Otvorena izložba "Umjetnost iz izloga"

U galeriji Općine Novi Grad Sarajevo otvorena je izložba „Umjetnost iz izloga“, Udruženja likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini. 

Na izložbi su se predstavili istaknuti bh. umjetnici Zoran Lešić, Almin Zrno, Tarik Jesenković, Agdal Nuhanović i Ismar Žalica.

Udruženje likovnih umjetnika primjenjenih umjetnosti i dizajnera u Bosni i Hercegovini, ULUPUBIH, otpočelo je prošle godine saradnju sa Općinom Novi Grad sa izložbom "Umjetnost iz izloga" kada se predstavilo pet svojih istaknutih članova /ica Udruženje.

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

Zeljković o ranijim nesuglasicama s Barbarezom: "Samo budale ne mijenjaju mišljenje"

ULUPUBIH ima deset sekcija i to: grafički dizajn; fotografija; industrijski dizajn; modni dizajn; kostimografija; scenografija; multimedija; unikatno oblikovanje; restauracija i teorija dizajna.

"Za projekt Umjetnost iz izloga 2022., odlučili smo da predstavimo sekciju umjetničke fotografije koja okuplja skoro 20 posto članstva. Pojedini članovi/ice ULUPUBiH su nosioci najvećih svjetskih priznanja. Fotografija je najrasprostranjeniji umjetnički medij koji obuhvata različite teme i sadržaje. Ako se tome još doda i različite kreativne sposobnosti svakog autora onda sigurno imamo najproduktivniju sekciju u Udruženju", kazala je Amila Smajović, predsjednica ULUPUBiH.

Izložba će biti otvorena do 09. marta 2022. godine, radnim danima u periodu od 10 do 16 sati.

Ulaz je besplatan.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije