U Sarajevu otvorena izložba Dejana Slavuljice

0
Radiosarajevo.ba
U Sarajevu otvorena izložba Dejana Slavuljice
Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba / U Sarajevu otvorena izložba Dejana Slavuljice

U Sarajevu je večeras u galeriji Akademije likovnih umjetnosti Sarajevo  otvorena izloža ilustracija grafičkog dizajnera Dejana Slavuljice.

Akademija likovnih umjetnosti u Sarajevu, osnovana 1972. godine kao prva visokoškolska likovno-umjetnička institucija na prostoru Bosne i Hercegovine, ove godine zvanično obilježava 50 godina kontinuiranog rada i djelovanja.

Program obilježavanja jubilarnog rođendana Akademije likovnih umjetnosti nakon izložbi Asima Đelilovića, Fikreta Libovca,Tatjane Milaković i Nusreta Pašića, nastavilo se s izložbom Slavuljice.

Policija se oglasila nakon teške nesreće u BiH u kojoj je učestvovalo vozilo EUFOR-a

Policija se oglasila nakon teške nesreće u BiH u kojoj je učestvovalo vozilo EUFOR-a

U Sarajevu otvorena izložba Dejana Slavuljice - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: U Sarajevu otvorena izložba Dejana Slavuljice

Izložbu je moguće pogledati od danas do 4. marta, odnosno svakim radnim danom u terminu od 10 do 18 sati, u galeriji Akademije likovnih umjetnosti, Obala Maka Dizdara 3, Sarajevo.

Slavuljica je rođen u Tuzli 14.2.1976. godine. Osnovnu školu “Džemal Mandžić“ i Srednju mašinsku školu završava u Tuzli. Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, Odsjek za grafički dizajn, upisuje 2004. godine i završava je kao student generacije.

Nakon završenog studija radi samostalno kao free lance dizajner i upisuje postdiplomski studij. Projekti ga sve češće upućuju i vezuju za agenciju “Fabrika“ iz Sarajeva, za koju se profesionalno i vezuje u narednom periodu. Početkom ljetnog semestra 2013. godine, prelazi na Akademiju likovnih umjetnosti u Sarajevu, kao asistent na predmetima Uvod u grafički dizajn I i II i Grafika knjige, kod prof. mr. Amre Zulfikarpašić.

U Sarajevu otvorena izložba Dejana Slavuljice - undefined

Foto: A. K. /Radiosarajevo.ba: U Sarajevu otvorena izložba Dejana Slavuljice

Od malih nogu je aktivno zainteresovan za likovni svijet, djeluje instinktivno i uključuje se samostalno u različite projekte iz struke. Na taj način je bio uključen u veliki broj interesantnih projekata, koji su od amaterske osnove doveli do profesionalne definicije.

Izlagao je na nekoliko samostalnih i velikom broju kolektivnih izložbi, u rodnom gradu, državi i inostranstvu. I pored toga što je diplomom dizajner, radovi koje je izlagao bili su i crteži, skulpture, slike, fotografije i drugi oblici likovnog izraza.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije