Potpisan ugovor za izgradnju oborinske odvodnje u Dobroševićima

0
Fena
Potpisan ugovor za izgradnju oborinske odvodnje u Dobroševićima
Foto: Fena / S današnjeg potpisivanja ugovora

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i predstavnik konzorcija firmi "Manjo" i "!Bosman" potpisali su danas u Sarajevu ugovor za izgradnju oborinske odvodnje u ulici Ranovačka u MZ "Dobroševići".

Efendić je izjavio da su to prvi projekti kanalizacione mreže u Dobroševićima koji, zajedno s MZ Reljevo, teritorijalno čine pola općine Novi Grad.

"To područje nažalost nema riješeno pitanje recipienta za fekalnu kanalizaciju zbog čega su jako opterećeni lokalni oborinski kanali, što predstavlja higijenski ali i rizik od plavljenja", naveo je Efendić.

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Dragan Bursać: Optuženik za ratne zločine počasni građanin nakaradne Banjaluke!

Pojasnio da će izgradnjom odvodnje za koju je danas potpisan ugovor biti ucijevljeno oko 600 metara takvih kanala, a prethodno je isti takav cjevovod izgrađen u ulici Mihaljevska u dužini od skoro jednog kilometra.

Vrijednost ugovora je 185.000 KM, a u narednom periodu planirano je provođenje sličnog projekta i u Paljevskoj ulici u naselju Reljevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije