Posjetili smo pijacu Markale: Čarobne boje voća i povrća

N. K.
Posjetili smo pijacu Markale: Čarobne boje voća i povrća
Jutro na sarajevskoj pijaci Markale može biti itekako zanimljivo. Ugodni i pričljivi prodavci predstavljaju proizvode na svojim stolovima kao najveći marketinški znalci.

Mnogobrojne Sarajlije i dalje radije kupuju na pijacama voće i povrće nego u tržnim centrima, a jedna od najprometnijih je svakako pijaca Markale.

Razlog ovome jeste taj što i dalje imaju više povjerenja u trgovce na pijacama kada im kažu da prodaju domaće i zdravo voće i povrće, za razliku od onoga koje mogu naći u mnogobrojnim tržnim centrima.

Prilikom naše posjete pijaci Markale, razgovarali smo s jednim građaninom koji je razgledao tezge i koji nam je rekao da će radije platiti skuplju cijenu kako bi dobio kvalitetniju robu.

„Već godinama voće i povrće kupujem samo na pijaci, jer najviše vjerujem ljudima koji ovdje rade i koji prodaju svježe i domaće proizvode. Možda cijene jesu više, ali ako se želimo zdravo hraniti, onda moramo i skuplje platiti ove neprskane namirnice“, kaže nam ovaj Sarajlija.

Voća i povrća ima na svakom ćošku, a trgovci na Markalama kažu da je konkurencija velika, ali i da su zadovoljni prodajom.

„Posla ima i u ovih dana je prodaja zadovoljavajuća. Najviše se prodaju grožđe i mandarine, a pogotovu ovo domaće iz Hercegovine koje nabavljamo“, govori nam jedan prodavač, te dodaje kako se ovim poslom bavi cijeli život, te da se na njegovom stolu mogu naći samo domaći proizvodi.

Osim raznovrsnog voća i povrća, tu su i ljekoviti čajevi te prekrasni buketi cvijeća. 

Kako je izgledala jutros na pijaci Markale i kakve su cijene, pogledajte u našoj fotogaleriji.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije