Policija deložirala Denisa Stojnića iz ugostiteljskog objekta u Starom Gradu

Radiosarajevo.ba
Policija deložirala Denisa Stojnića iz ugostiteljskog objekta u Starom Gradu
Nakon što su inspektori Općine Stari Grad prije četiri mjeseca deložirali ugostiteljski objekt "Tesla pub" zbog, kako je tada navedeno finansijskih dugova, danas je deložiran još jedan ugostiteljski objekat Denisa Stojnića u Starom Gradu.

Kako je navedeno, riječ je o ruševnom objektu koji je, prema ugovoru s Općinom Stari Grad, u vlasništvu Denisa Stojnića, a koja se nalazi u ulici S. H. Muvekina, na broju 5.

Advokati Denisa Stojnića naveli su kako ranije nije stigla zvanična obavijest, što se protivi zakonskoj proceduri u ovakvim slučajevima, a navedeno je i kako pravni tim smatra da je i  deložacija nezakonita, jer je Općina Stari Grad jednostrano raskinula ugovor 20. juna 2017. godine.

Kako su naveli, nezakonitost ovih radnji i bespravnost deložacije ogleda se u tome što je Denis Stojnić nekoliko puta od 2015. godine podnosio zahtjeve za izdavanje potrebnih dozvola kako bi adaptirao objekt i u njemu obavljao ugovorene djelatnosti ugostiteljstva, ali nikada nije dobio dozvole.

"Riječ je o bespravnoj deložaciji, s obzirom da je Općina Stari Grad jednostavno raskinula ugovor pozivajući se na to da objekat nikada nije adaptiran i da je opasan, odnosno u ruševnom stanju. Međutim, od 2015. godine, kada je Denis Stojnić potpisao ugovor o zakupu ovog prostora tražio je sve dozvole općine za adaptaciju ovog objekta. Općina to do ovog trenutka nikada nije uradila, nego nam je početkom 2017. godine pravobranilaštvo saopćenje da oni ne mogu izdati dozvole, jer ovo nije objekat za ugostiteljsku djelatnost, iako u ugovoru stoji da je objekat isključivo za ugostiteljstvo", kazala je tokom deložacije Dalida Kozlić, advokat Denisa Stojnića.

Ona je dodala da je došlo do jednostranog raskida ugovora, što je učinila Općina Stari Grad, nakon čega je donesen zaključak o deložiranju iz objekta.

"Ovdje je riječ o klasičnom provođenju sile, odnosno u prevodu - idemo izbaciti Denisa Stojnića iz još jednog objekta", zaključila je Kozlić.

Pored policije, na mjestu deložacije danas su se nalazili i zaposlenici Općine Stari Grad, koji su učestvovali u deložiranju još jednog objekta čiji vlasnik je, prema ugovoru s Općinom Stari Grad, donedavno bio Denis Stojnić.

Stojnić danas nije odgovarao na naše pozive u vezi s navedenim dešavanjima.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije