Počela deložacija objekta: Općinski inspektori ušli u "Tesla pub"

Radiosarajevo.ba
Počela deložacija objekta: Općinski inspektori ušli u "Tesla pub"
Nakon što jučer nisu uspjeli, općinski inspektori uz pomoć policijskih službenika, uspjeli su ući u poznati ugostiteljski objekt "Tesla pub", čija deložacija je naložena zbog navodnih finansijskih dugova prema Općini Stari Grad.

Kao i jučer, na mjestu događaja se nalaze radnici ovog objekta, koji su pokušali spriječiti deložaciju, no kako se navodi uz primjenu sile općinski inspektori su oko 9.15 sati uspjeli ući u objekt, u kojem se i trenutno nalaze.

Reporter Radiosarajevo.ba javlja kako policija nije pomagala općinskim inspektorima prilikom ulaska u ovaj objekt, te da se tu nalaze samo kako bi spriječili eventualne incidente.

Podsjećamo, slučaj deložacije "Tesla puba" počeo je jučer, a nakon što je spriječen prvi pokušaj ulaska općinskih inspektora u ovaj objekt, javnosti su se obratili i Denis Stojnić, bh. MMA borac i vlasnik ovog ugostiteljskog objekta, te Ibrahim Hadžibajrić, načelnik općine Stari Grad, u čijem vlasništvu se nalazi ovaj objekt.

Stojnić je za Radiosarajevo.ba kazao kako Općina Stari Grad nije ispoštovala vansudsku nagodbu koju je imala s njim, te da će zbog toga tužiti načelnika ove općine, kako je rekao, zbog zloupotrebe položaja. On je istaknuo kako ne postoji nikakav dug prema Općini Stari Grad, te da je riječ o nepoštivanju vansudske nagodbe, koju je imao ranije.

"Za sve što govorim imam dokumente pa i videozapis, kao i sve detalje s pregovora s Općinom. Nakon što načelnik nije potpisao vansudsku nagodbu time je učinio zloupotrebu službenog položaja, pa ću svoja prava i pravdu potražit na Sudu, te će još danas moji advokati prijaviti Hadžibajrića za zloupotrebu položaja", kazao je Stojnić.

Nakon toga i načelnik Hadžibajrić je, u vezi s ovim slučajem, održao press konferenciju na kojoj je iznio podatke da se deložacija vrši zbog duga od 370.000 KM, te je tom prilikom istaknuo da je "država pala na ispitu deložacije zakupca Denisa Stojnića iz prostorija koje su u vlasništvu Općine Stari Grad".

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije