Stojnić o "Tesla pubu": Imam vansudsku nagodbu, tužit ću Hadžibajrića

N. K.
Stojnić o "Tesla pubu": Imam vansudsku nagodbu, tužit ću Hadžibajrića
Facebook / Denis Stojnić
Denis Stojnić vlasnik ugostiteljskog objekta "Tesla Pub" u izjavi za Radiosarajevo.ba pojasnio je okolnosti u uvezi s današnjim dešavanjima i "zatvaranjem" ovoga poznatog sarajevskog lokala.

"Želim sve informirati da je bila postignuta vansudska nagodba još 28. januara, što je prezentirano na trećoj sjednici Općinskog vijeća Stari Grad, a čiji je sam predlagač bio načelnik Ibrahim Hadžibajrić. Još tada je dvadeset vijećnika izglasalo da se potpiše sporazum, a to se čuje i na videosnimku sa spomenute sjednice kada je Irfan Ćengić čitao materijal koji svi mogu pronaći na web-stranici Općine Stari Grad. Svi na snimku mogu jasno čuti da pod tačkom 3. načelnik mora sklopiti sporazum, i to s dogovorenom kvadraturom i cijenom", objašnjava nam Stojnić.

Kako nam govori, do vansudske nagodbe je došlo jer je u Službenom listu stavljena pogrešna kvadratura.

"Iz Općine nisu imali odgovor ko je za to kriv. Za sve što govorim imam dokumente pa i videozapis, kao i sve detalje s pregovora s Općinom. Nakon što načelnik nije potpisao vansudsku nagodbu time je učinio zloupotrebu službenog položaja, pa ću svoja prava i pravdu potražit na Sudu, te će još danas moji advokati prijaviti Hadžibajrića za zloupotrebu položaja."

Denis Stojnić ističe da njegovi zaposlenici danas nisu dozvolili općinskim službenicima da uđu u "Tesla pub", te da iz ovoga razloga ovaj objekt ne radi.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije