Stojnić: Hadžibajrić nas ne može otjerati, želimo plaćati sve obaveze

Radiosarajevo.ba
Stojnić: Hadžibajrić nas ne može otjerati, želimo plaćati sve obaveze
Nakon što su inspektori Općine Stari Grad deložirali i zapečatili ugostiteljski objekt "Tesla pub" zbog navodno neizmirenih dugovanja, vlasnik ovog objekta i proslavljeni MMA borac Denis Stojnić otkrio je sve detalje u vezi s ovim slučajem.

"Tokom 2015. godine objavljen je tender za Tesla pub, u kojem stoji da postoji 167 kvadrata prostora, što nije tačno. Zbog toga sam ja poslao dvije predtužbe i tužbu, nakon čega je Općina Stari Grad zatražila vansudsku nagodbu. Na kraju je dogovor usvojilo i Općinsko Vijeće, a do dan danas ga načelnik Hadžibajrić nije potpisao. Ja sam spreman da plaćam sve i ne znam da li je to samo za javnost da se ljudima prikaže da ja ne želim da plaćam i da sam ja neki kabadahija. Ja imam i tri druga općinska objekta koja uredno plaćam, pa bismo željeli da plaćamo i za ovaj objekt, ali ne dobivamo fakture s potpisom načelnika Hadžibajrića. Također, mi još uvijek čekamo da se ispoštuje dogovor o cijelom ovom prostoru", istaknuo je Stojnić u obraćanju medijima. 

On je pojasnio kako još uvijek traje i sudski proces u vezi s određivanjem veličine objekta, za koji tvrdi da nema 167 kvadrata, kako se to navodi u izjavama službenika Općine Stari Grad.

"Čekamo i ponovljeni sudski postupak na sudu za kvadraturu ovog objekta, koji će oni sigurno izgubiti jer je pogrešna kvadratura. Ako je Ibrahim Hadžibajrić glavni u Sudu, ja se izvinjavam Općini Stari Grad, ali on nije iznad policije, suda i zakona. Nije uredu da se mi privatno svađamo, jer on je predložio vansudsku nagodbu i mi sad čekamo da on ispoštuje tu nagodbu", dodao je.

Također, govoreći o samom procesu deložacije, Stojnić je istaknuo kako nije bila riječ o međusobnoj tuči, nego da su službenici općine gurnuli i povrijedili vrat jednog od njegovih zaposlenika, zbog čega je najavio i krivične prijave.

Još jednom je ponovio da je spreman izmiriti sve obaveze prema dogovorima s Općinom, koje iznose blizu 140.000 KM prema drugom dogovoru, ali za to nema uvjete jer mu općina ne ispostavlja fakture na taj iznos, jer tvrde da ima gotovo 370.000 KM duga. Također, dodao je da je do sada platio 57.000 KM, te da je dug od 370.000 KM samo "laž načelnika Hadžibajrića".

"Nećete to od mene dobiti da pravim probleme, ja nisam kabadahija, ja sam sportista, roditelj i ponosan građanin BiH. Nije nas otjerao Karadžić i Mladić, zločinci, pa neće ni Ibrahim Hadžibajrić, jer ja sam Sarajlija, odrastao sam ovdje", kazao je Stojnić.

Stojnić i njegov advokat su, za kraj, istaknuli da su u prethodna dva dana napravljena dva nezakonita pokušaja deložacije, jer općinski službenici nisu na vrijeme obavijestili vlasnika i njegove advokate. Javnosti je ustupio i snimak jučerašnje deložacije, iz kojeg se vidi da je njegov radnik odgurnut.

Podsjećamo, cijeli slučaj pokrenut je prije dva dana kada su općinski inspektori pristupili deložaciji objekta. Prvi put spriječili su ih zaposlenici, ali drugi put deložacija je izvršena i objekt je zapečaćen. O svemu tome načelnik Hadžibajrić je rekao da je riječ o regularnoj zakonskoj proceduri, koja slijedi nakon što zakupci četiri mjeseca ne plaćaju kiriju. Dodao je i da nikome neće biti oprošten toliki dug.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije