Pokop: Koristiti elektronski način plaćanja naknada, kao i aplikaciju HuHu

Radiosarajevo.ba
Pokop: Koristiti elektronski način plaćanja naknada,  kao i aplikaciju HuHu
Foto: Radiosarajevo.ba / Groblje Bare

U cilju zaštite, ali i sprečavanja širenja koronavirusa, a za sve koji iz bilo kojeg razloga dolaze u prostorije KJKP „Pokop“, ali i na groblja kojima upravlja i gazduje ova firma, bit će postavljeni dispenzeri za sredstvom za dezinfekciju ruku.

"Molimo vas da prilikom ulaska u kancelarije, kao i prilikom obilaska grobalja, a posebno pri dolasku na ukope, koristite ove dispenzere, te da dezinficirate ruke u trajanju od 40-tak sekundi. Također molimo građane, da prilikom izmirenja svojih obaveza plaćanja godišnjih naknada na ime održavanja grobnog mjesta, što više koriste elektronski način plaćanja, kao i aplikaciju „HuHu“ koja je uspostavljena, te da se što manje kreću i ne dolaze bez prijeke potrebe. Za one koji nisu u situaciji da plaćaju na ovakav način, nema potrebe da žure kako bi izmirili svoje obaveze, sve dok se trenutna situacija ne stabilizira i dok kretanje ne postane bezbjedno po zdravlje građana. Pozivamo sve ljude da djeluju društveno odgovorno i u skladu sa uputstvima", naveli su u saopćenju KJKP "Pokop". 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije