Pogledajte kako izgleda nova pješačka staza na Mojmilu

3
Radiosarajevo.ba
Pogledajte kako izgleda nova pješačka staza na Mojmilu
Foto: Facebook / Ulica Višegradska

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić podijelio je fotografije iz ulice Višegradska u kojoj su u toku radovi na rekonstrukciji i izgradnji ulazne kapije u Park Šume Mojmilo iz pravca Alipašinog Polja.

"Ulica Višegradska dobija pješačku stazu od ulice Safeta Hadžića (raskrsnica kod Hifa pumpe) pa do ulaza u park gdje će se nalaziti i parking sa 40 mjesta", saopćio je načelnik.

Efendić je kazao da će donji dio parka uskoro pored basket igrališta dobiti i dječiji mobilijar, a u sklopu Eko kuće na Mojmilu u maju će biti otvoren ugostiteljski sadržaj. Također, privode se kraju radovi na izgradnji novih odmorišta koja se nalaze uz pješačku stazu koja vodi iz podnožja do vrha brda Mojimilo.

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

Veliko nevrijeme stiglo i u Bosnu i Hercegovinu: Pogledajte veličinu grada koji je padao

"U saradnji sa udruženjem penzionera općine Novi Grad 1. maja bit će organizovano druženje za penzionere čime će biti ozvaničen završetak radova na sadržajima parka koji će omogućiti njegovo korištenje u punom kapacitetu sa dvije ulazne kapije, pješačkom stazom kroz cijeli park, te novim rekreativnim i ugostiteljskim sadržajima", rekao je Efendić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije