Semir Efendić: 'Brčko distrikt je model za cijelu Bosnu i Hercegovinu'

3
FENA
Semir Efendić: 'Brčko distrikt je model za cijelu Bosnu i Hercegovinu'
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Semir Efendić

Predsjednik Stranke za Bosnu i Hercegovinu Semir Efendić izjavio je sinoć u Brčkom da je Distrikt model kako može da se integriše BiH i u drugim dijelovima zemlje i da je u Brčkom to uspjelo što u drugim dijelovima zemlje nije.

On je povodom centralne proslave 28 godina od osnivanja Stranke za BiH, koja se ove godine održava upravo u Brčkom, naglasio da je cilj u budućnosti vratiti stranku na nivou BiH u punom kapacitetu u učešće o odlučivanju na državnom nivou u BiH.

"Od 2010. godine od kada je završen mandat Harisa Silajdžića u Predsjedništvu BiH od tada SBiH nije ozbiljnije prisutna u izvršnoj vlasti u državi i od tada pa do danas procesi uglavnom stagniraju. Mi vjerujemo da možemo biti stabilizirajući faktor u narednom periodu ali prije toga moramo pripremiti našu organizaciju i imamo priliku da to pokažemo u Brčkom gdje prvi put imamo gradonačalenika iz naše stranke", rekao je Efendić i dodao da se rezulati dobro vide i u Čeliću, Srebreniku i Novom Grada u Sarajevu gdje su kadrovi SBiH na vlasti.

Lisica 'posjetila' trening Aktobea na Koševu: Kakav je ovo znak pred utakmicu sa Sarajevom?

Lisica 'posjetila' trening Aktobea na Koševu: Kakav je ovo znak pred utakmicu sa Sarajevom?

Prema njegovim riječima predstojeći lokalni izbori mogu biti dobra prilika da se stranačka infrastruktura dobro organizuje i isproba i spremi sljedeće opšte izbore.

Gradonačlenik Brčkog Zijad Nišić rekao je novinarima da je ova godišnjica prilika da se pokaže kako je SBiH konkurencija političkim opcijama koje su svoj izborni rezultat i legitimitet sticali na nacionalnom populizmu.

"Mi smo stranka koja fokus političke pažnje zadržava na interesima države BiH politički braneći njen suverenitet, teritorijalni integritet i pravnu nezavisnost. To je konstanta SBiH i dominantno naglašena borba za BiH u odnosu na druge političke subjekte bez obzira što imamo i partnere u toj borbi. Stranka za BiH se zalaže da naša zemlja bude država svih njenih naroda i da bude jednaka za sve u smislu interesa prava i sloboda te dovoljno široka da svi možemo živjeti u njoj ravnopravno i temeljimo put za evropske i NATO inegracije", naglasio je Nišić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije