Sarajevo / Počeli radovi: Do 20. augusta bit će obnovljena Velika aleja na Ilidži

11. 08. 2017. u 09:15:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Baš kako je to najavljivano ranijih sedmica, ovih dana počela je obnova Velike aleje na Ilidži, saopćeno je iz ove sarajevske općine.

Tačnije, riječ je prvoj fazi velikog projekta sanacije i rekonstrukcije, čije vođenje radova je preuzela Općina Ilidža, a za što će biti utrošeno 150.000 KM, te će na taj način biti revitaliziran najljepši drvored u Kantonu Sarajevo.

Kako navode iz Općine Ilidža, u ovoj fazi radit će se rekonstrukcija u dužini od 3.5 kilometara i širini od 3.2 metra, te će izvođač radova biti Kantonalno javno komunalno preduzeće Rad. Tačnije, radit će se sanacija udarnih rupa na ovom atraktivnom šetalištu, od banjsko-turističkog naselja Ilidža do Vrela Bosne.

Dio je to napora Općine Ilidža da u svakom smislu popravi turističku infrastrukturu na ovom području, a svakako će aleja koju sačinjavaju 726 stabla javorolisnog platana sađena 1892. godine i desetine stabala divljeg kestena sađeni 1888. godine ponuditi novi sjaj turistima koji će doći u budućnosti.

 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA