Druga faza projekta: Počela gasifikacija naselja Kromolj, Slatina i Poljine

Radiosarajevo.ba
Druga faza projekta: Počela gasifikacija naselja Kromolj, Slatina i Poljine
U sarajevskom naselju Kromolj, u prisustvu predstavnika Općine Centar, predstavnika Sarajevogasa i mnogobrojnih građana, ozvaničen je početak druge faze projekta gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine.

U prošloj godini okončana je realizacija prve faze projekta, kada je položeno oko 1.500 metara distributivnog cjevovoda za naselje Kromolj. Još ranije, načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić potpisao je ugovor o nastavku realizacije projekta izgradnje distributivne gasne mreže u pomenutim naseljima s direktoricom preduzeća Sarajevogas Nihadom Glamoč.

Za realizaciju ovog projekta Općina Centar je iz ovogodišnjeg budžeta izdvojila 250.000 KM, a direktorica Glamoč je ovom prilikom objasnila tehničke detalje samog projekta i izrazila zahvalnost Općini Centar na ukazanom povjerenju.

"U ovoj fazi planirana je izgradnja oko dva kilometra gasne mreže, što će u konačnici sa priključcima iznositi oko 2.800 metara. Realizacija ovog projekta je od velikog značaja i za Sarajevogas, ali prije svega za stanovnike pomenutih naselja. Značaj za Sarajevogas ogleda se u tome što se nastavkom realizacije ovog projekta približavamo spajanju sa susjednom općinom Vogošća, a što u konačnici za cilj ima bolju snabdjevenost svih naših potrošača. Rok za izvođenje radova je 45 dana, a uvjerena sam da će radovi biti završeni i prije", kazala je Glamoč.

Načelnik Ajnadžić je izrazio nadu da će Sarajevogas kvalitetno obaviti svoj dio posla, kao i do sada, na zadovoljstvo naših građana.

"Danas je zvanično započela druga faza gasifikacije naselja Kromolj, Slatina i Poljine. Sa ovim projektom u 200 domova na Kromolju će biti uveden prirodni gas. Na ovome se nećemo zaustaviti, a u narednom periodu planiramo gas dovesti do Nahorevskih brda, što je veoma značajan iskorak kada je u pitanju gasna infrastruktura. Očekujemo da će realizacijom ovog projekta stanovnici okolnih naselja biti zadovoljni. Lokalna zajednica i postoji kako bi osluškivala potrebe stanovnika i uvažavala njihove zahtjeve, a jedan od njih bio je upravo gasifikacija", naglasio je Ajnadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije