Park Hastahana / Počelo postavljanje montažnih kućica za Sarajevo Holiday Market

20. 11. 2017. u 14:32:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 95

Pripreme za ovogodišnji zimski Sarajevo Holiday Market u parku Hastahana počele su i u toku je postavljanje montažnih kućica i pratećih objekata, u okviru čega će biti postavljeno i klizalište.

Sarajevo Holiday Market i ove godine zajednički organizuju Fondacija „Sarajevo Navigator“ u saradnji sa Udruženjem građana ZUP (Zona unaprijeđenog poslovanja).

Općina Centar je i ove godine izdvojila iz svog budžeta 20.000 KM namijenjenih za besplatno klizanje sugrađana, saopćeno je iz Općine Centar.

Osnivač „Sarajevo Navigatora“ Nedim Lipa je kazao da će i ove godine posjetioce očekivati niz interesantnih sadržaja, među kojima su neke novine, koje prije konferencije za medije i najave otvaranja Marketa, želi da sačuva kao iznenađenje.

“ toku su pripreme na postavci 7. Holiday Marketa koji se i ove godine održava u parku Hastahana od 6. decembra do 13. januara naredne godine, s tim što će klizalište koje ćemo postaviti uz podršku Općine Centar Sarajevo biti otvoreno do 11. februara 2018. godine. Posebno bih zahvalio Općini Centar, kao i načelniku Nedžadu Ajnadžiću na nesebičnoj podršci, sa kojom nam pripreme idu mnogo lakše. Jedan od noviteta će biti i potpuno novo ‘Ciciban’ igralište čije otvorenje je planirano u okviru Holiday Marketa, a najmlađim sugrađanima će služiti i po završetku ovog Sarajevo Holiday Marketa”, objasnio je Lipa.

S obzirom da je prema mišljenju mnogih posjetilaca prošlogodišnji Sarajevo Holiday Market bio jedan od najbolje organizovanih i posjećenijih zimskih događaja u ovom gradu nema sumnje da će i sedmi po redu Market u parku Hastahana, odnosno budućem ''Parku prof. dr. Nijaza Durakovića'' pružiti razne sadržaje svim generacijama, a posebno najmlađima, dodaje se u saopćenju.

 

KOMENTARI (1)