Hiljade lampica za hiljade osmijeha - Počeo je Sarajevo Holiday Market

H. A., F. Z
Hiljade lampica za hiljade osmijeha - Počeo je Sarajevo Holiday Market
Uz odbrojavanje i vrisak najmlađih, te tradicionalno paljenje velike i bogate jelke, u srijedu je svečano otvoren šesti po redu Coca – Cola Sarajevo Holiday Market, a ove godine na novoj lokaciji, parku Hasahana na Marijin Dvoru.

Tamo je proteklih dana niknuo pravi zimski grad, koji će tokom narednih 39 dana biti najveća sarajevska zimska atrakcija. U petak će svečano biti otvorena i klizalište, gdje će mnogi naučiti, a mnogi i pokazati svoje dobro umijeće.

Predivna jelka je zvanično zasjala nakon poruke gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića - da će ovo biti mjesto na kojem će uživati sve generacije.

Dobro raspoloženje i nade da će građani, i najmlađi i najstariji uživati, prenijli su i načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, direktor ekonomskog odjela USAID-a u BiH Thomas Rojas, generalna direktorica kompanije Coca-Cola HBC B-H Sarajevo Maria Anragyrou - Nikolić, te direktor Coca - Cola Sarajevo Holiday Marketa Alis Brkić.

"Ono što je bitno istači, Općina Centar je za najmlađe, tokom cijelog januara u danima zimskom raspusta, obezbjedila ovdje zabavu na ledu", rekao je Ajnadžić.

Prije i poslije paljenja lampica prisutne posjetitelje na otvorenom zabavljaju Sarajevski tamburaši, dječiji hor Basic's, te DJ Santa Sister.

Coca-Cola Sarajevo Holiday Market zajednička je aktivnost UG ZUP Baščaršija i Fondacije Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID-a i uz pomoć Grada Sarajeva.

A, ako niste bili večeras na otvaranju, prošetajte sa nama jedan krug:

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije