Coca-Cola Sarajevo Holiday market u parku Hastahana od 7. decembra

Fena
Coca-Cola Sarajevo Holiday market u parku Hastahana od 7. decembra
Coca-Cola Sarajevo Holiday market ponudit će i ove godine obilje sadržaja koji imaju za cilj da upotpune prazničnu sezonu i načine zimsku bajku u središtu grada, koja će biti atrakcija za građane i posjetitelje Sarajeva.

Novina je da će ovaj šesti Sarajevo Holiday market biti održan na novoj lokaciji, u parku Hastahana na Marijin-Dvoru, a trajat će od 7. decembra ove godine do 14. januara 2017. 

Nedim Lipa uime organizatora kaže da će se, kao i prethodnih godina, u kućicama Coca-Cola Sarajevo Holiday marketa moći kupiti jedinstveni i atraktivni praznični pokloni i rukotvorine domaćih proizvođača.

U pivnici PAN Winter Pub, smještenoj ispod velikog šatora, svakog dana tokom trajanja Holiday marketa u poslijepodnevnim satima će se održavati After Work zabave uz nastup Sarajevo Holiday Dua, dok će se uvečer u istom prostoru održavati koncerti, promocije i  degustacije.

Na vanjskoj bini, BH Telecom Ultra Stageu, svakog dana će nastupati DJ-ina Santa Sister i brojni drugi izvođači, animatori, maskote. Za najmlađe će na marketu biti postavljena igraonica Argeta Junior Play House, gdje će se djeca moći dobro zabaviti, ali i naučiti korisne stvari. Bit će tu i Jaffa Luna Park, kao i Coca-Cola Selo Djeda Mraza.

Lipa je izdvojio da će na Addiko klizalištu na otvorenom, s pravim ledom, klizanje tokom 39 dana trajanja sarajevske zimske bajke biti besplatno.

Holiday market je zajednička aktivnost Udruženja građana Zona unaprijeđenog poslovanja Baščaršija i Fondacija Sarajevo Navigator, nastala pod okriljem USAID Sida Firma Projecta i u saradnji s Gradom Sarajevom.

Ovogodišnji Holiday market realizira se uz veliku podršku Općine Centar Sarajevo na čelu s općinskim načelnikom Nedžadom Ajnadžićem, kao i gradonačelnika Sarajeva Ive Komšića i njegovog tima.

Ajnadžić i Komšić su ovom prilikom istakli značaj ovakvih manifestacija na kojima građani, posebno djeca i omladina, mogu pronaći različite sadržaje. Naglasili su i potrebu da se potencijal parka Hastahana i u budućnosti iskoristi za organizaciju različitih kulturno-umjetničkih manifestacija.

Coca Cola Sarajevo Holiday market bit će otvoren 7. decembra paljenjem lampica na jelki, visokoj 14,5 metara, koja se ovih dana već ukrašava.   

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije