Hastahana / Sarajevo Holiday Market: Otvoreno klizalište, besplatno za sve posjetitelje!

09. 12. 2016. u 21:25:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

U petak, 9. decembra, u 17:30 sati svečano je otvoreno Addiko klizalište na ovogodišnjem Coca – Cola Sarajevo Holiday Marketu, besplatno za sve posjetitelje.

U prisustvu brojnih građana otvoreno je klizalište u sarajevskom parku Hastahana, gdje se od ove godine odvija sarajevska bajka, 6. Coca - Cola Sarajevo Holiday Market.

 Ledena atrakcija na 400 m2 otvorena je tačkom umjetničkog klizanja, koju je izvela Tara Michel Gliha, članica klizačkog kluba Olimp.

Nakon toga su se prisutnima obratili prof. dr Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar, Alis Brkić, direktor Coca Cola Sarajevo Holiday Marketa, Sanela Pašić, predsjednik uprave Addiko banke i Anthony London, selektor Hokejaške reprezentacije BiH.

 Domaćini su najavili da je zahvaljujući sponzorstvu Addiko banke i uz podršku Općine Centar Sarajevo klizanje za sve građane i posjetitelje Sarajeva besplatno, a da će se klizaljke moći unajmiti po simboličnoj cijeni od 2 KM.

 Najavljeno je da će klizalište raditi svakog dana od 9 do 22:30 sata. Termini klizanja trajat će sat vremena, a između svakog termina bit će pola sata pauze, tokom kojeg će klizalište biti očišćeno i pripremljeno za novi termin.

Nakon svečanog otvorenja i obraćanja domaćina, uslijedio je pravi spektakl - revijalna hokejaška utakmica u organizaciji Hokejaškog saveza BiH, nakon koje su građani i posjetitelji probali led i otvorili sezonu klizanja na Addiko klizalištu.

Ovogodišnji Coca-Cola Sarajevo Holiday Market održava se od 7. decembra ove do 14. januara sljedeće godine.

 

NEMA KOMENTARA