Gotovo za 45 dana: Počela sanacije Ulice Betanija

Radiosarajevo.ba
Gotovo za 45 dana: Počela sanacije Ulice Betanija
Foto: Općina Centar / Ulica Betanija

Nakon što su radnici građevinske firme „Grakop“ tokom proteklog perioda završili sanaciju pješačkih staza sa obje strane Ulice Betanija, između Alipašine ulice i Gradskog porodilišta „Zehra Muidović“, počela je i sanacija same ulice.

Rekonstrukciju pješačkih staza finansirala je Općina Centar s 147.360 KM, koja s 217.900 KM iz ovogodišnjeg budžeta finansira i sanaciju Ulice Betanija.

Kako je saopćeno iz Općine Centar, čiji je načelnik Nedžad Ajnadžić danas obišao lokaciju, ukupna dionica na kojoj se radi sanacija asfalta iznosi oko 470 metara.

"Prvo se mašinski uklanja stari oštećeni asfalt tzv. frezanjem na površini od 3.565 m2. Kako je predviđeno predmjerom i predračunom radova na pojedinim mjestima gdje je potrebno biće zamijenjena i oštećena kolovozna podloga (820 m2). Također je planirana i ugradnja dva nova ulična slivnika i 13 novih slivničkih rešetki za odvodnju površinskih voda, kao i ugradnja poklopaca od livenog željeza koji mogu podnijeti saobraćaj teških kamiona na osam šahtova. Na kraju radova biće asfaltirana kompletna dionica Ulice Betanija", saopćeno je.

Završetak radova je planiran u roku od 45 dana, ako dozvole vremenske prilike. Za nadzor projekta je zadužena firma „Energoinvest“ Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije