Ponovo se ukazuje misteriozna rupa u Velikom parku?

Radiosarajevo.ba
Ponovo se ukazuje misteriozna rupa u Velikom parku?
Foto: Čitateljica / Današnje fotografije iz Velikog parka

Misteriozna rupa u sarajevskom Velikom parku ponovo se počela ukazivati na istom mjestu. 

Upozorava na to čitateljica našeg portala koja nam je dostavila deanašnje fotografije.

"Ovako danas izgleda rupa od 50.000 KM u Velikom parku u Sarajevu", kaže ona, podsjećajući da "nema ni pola godine kako je rupa sanirana za veliki novac". 

Podsjetimo, u 10. mjesecu prošle godine okončani su radovi na sanaciji proloma tla koji se pojavio u Velikom parku.Mjesecima prije toga, utvrđivalo se zbog čega je nastala. 

Kako je tada saopćeno iz Općine Centar, radnici građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka su uspjeli završiti zatrpavanje velike rupe koja se, prema procjenama otvora širine jedan, a dubine sedam metara, pojavila krajem 2018. godine.

Niko ne zna šta je uzrok: U sarajevskom Velikom parku pojavila se velika rupa

U proteklih nekoliko dana u Velikom parku, iz nepoznatih okolnosti, pojavila se rupa u zemlji pored pješačke staze. Prema prvim procjenama otvor je širok jedan i dubok sedam metara, te predstavlja veliku opasnost za prolaznike.

„Nakon što smo okončali radove na zatrpavanju rupe u Velikom parku, također smo  asfaltirali i pješačke staze na ovom dijelu parka gdje su prolazile teške mašine potrebne za navedene radove. U toku je izgradnja betonskih rigola za odvod površinskih voda duž ovih staza. Također je planirano da uradimo hortikulturno uređenje ove površine od 60 metara kvadratnih što podrazumijeva sadnju nove trave. Sa kompletnim projektom planiramo završiti do kraja ove sedmice“, objasnio je Mujo Topalović, šef gradilišta građevinske firme „Grakop“ iz Kiseljaka, firme koja je angažovana na realizaciji ovog projekta, saopćeno je tada. 

Pošto je lokalitet Velikog parka zaštićeno područje za nadzor je bio zadužen stručni tim Zavoda za zaštitu kulturno historijskog i prirodnog naslijeđa Kantona Sarajevo.

Radove je finansirala Općina Centar Sarajevo, koja je iz budžeta izdvojila 48.000 KM.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije