Građane će obradovati: Završen prvi dio Kranjčevićeve ulice

Radiosarajevo.ba
Građane će obradovati: Završen prvi dio Kranjčevićeve ulice
Foto: Općina Centar / Kranjčevićeva ulica

Postavljen je završni sloj asfalta na dijelu Kranjčevićeve ulice između Alipašine i Fra Anđela Zvizdovića, te će ova dionica uskoro biti i puštena u promet. 

"S ovim habajućim asfaltnim slojem možemo reći da je završen najveći dio posla na ovoj dionici Kranjčevićeve ulice i u toku je iscrtavanje horizontalne saobraćajne signalizacije, što će brzo biti urađeno, čime ćemo steći uslove da pustimo u promet motorna vozila ovom dijelu ulice, koju smo morali zatvoriti tokom izvođenja radova na osnovu rješenja Ministarstva saobraćaja Kantona Sarajevo", kazao je Mujo Topalović, šef gradilišta firme „Grakop“ iz Kiseljaka.

Kako je saopćeno iz Općine Centar, na dijelu Kranjčevićeve ulice, osim novog asfalta, urađena je nivelacija šahtova, šibera i rešetki za odvodnju površinskih voda, te ugrađeni novi betonski ivičnjaci.

Za nadzor ovog projekta zadužena je firma „Energoinvest“ d.d. Sarajevo.

Radovi su počeli 20. marta ove godine i za njih je Općina Centar izdvojila 517.300 KM, dok je za potpunu obnovu Kranjčevićeve ulice u usvojenom budžetu Općine Centar za 2020. godinu planirano milion KM.

"Druga faza ovog projekta će biti realizovana na dijelu Kranjčevićeve ulice od Fra Anđela Zvizdovića do raskrsnice sa Ulicom Halida Kajtaza. Prije sanacije ovog dijela ulice planirana je rekonstrukcija vodovodne i kanalizacione mreže, kao što je urađeno na dijelu Kranjčevićeve ulice između Alipašine i Fra Anđela Zvizdovića, za šta je općinski načelnik Nedžad Ajnadžić već poduzeo konkretne korake kako bi radovi započeli što prije", navedeno je u saopćenju Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije