Otvoren Info dan postdiplomskog studija na Ekonomskom fakultetu

Fena
Otvoren Info dan postdiplomskog studija na Ekonomskom fakultetu
Foto: Nedim Grabovica / Radiosarajevo.ba / Info dan na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu
Info dan postdiplomskog studija otvoren je danas na Ekonomskom fakultetu Univerziteta u Sarajevu na kojem su predstavljene aktivnosti i mogućnosti tog fakulteta svim zainteresiranim, koji žele nastaviti školovanje u toj obrazovnoj instituciji.

Prodekanesa za nastavu i međunarodnu saradnju EFSA Jasmina Selimović kazala je da tradicionalno održavaju Dane otvorenih vrata, te da je Info dan nastavak te tradicije, samo pod drugim nazivom.

"Danas predstavljamo sve studije koje Ekonomski fakultet nudi na drugom ciklusu studija, samostalno i sa svojim partnerima univerzitetima u Zagrebu, Ljubljani i Boltonu", navela je Selimović.

Naglasila je da je tradicionalno veliki broj zainteresiranih.

"Mi nudimo studentima da steknu vrhunsko obrazovanje, da ne idu van svoje zemlje", kazala je Selimović.

Odsjek menadžment je, dodaje, najinteresantniji studentima, sa usmjerenjima u oblastima finansija i marketinga.

"Htjela bih da napomenem da je današnji dan još jedna od prilika da se potencijalnim studentima viših stepena studija prezentuju programi koje nudi Ekonomski fakultet. Riječ je o nekoliko programa koji su na jedan način koncipirani da odgovore potrebama i zahtjevima tržišta, kako domaćeg, tako i stranog"“, istakla je prof. dr. Azra Hadžiahmetović.

Info dan namijenjen je svim zainteresiranim i potencijalnim kandidatima koji žele dobiti više informacija i o drugim master programima Ekonomskog fakulteta: Islamic Banking, zajednički studiji sa Ekonomskim fakultetom u Zagrebu, Javni sektor i ekonomija okoliša, Menadžment i informacioni sistemi, te Evropske studije.

"Školujemo i obrazujemo kadrove koji će odgovoriti potrebama procesa integracije Bosne i Hercegovine Evropskoj Uniji. Neke države koje su dugogodišnje članice Evropske unije, čak i članice od samog početka i dan danas obrazuju i školuju kadrove specijalistički nastrojene za te poslove. Nakon kandidatskog statusa počinje pregovarački proces koji će vjerovatno trajati nekoliko godina do konačnog pridruživanja naše države EU, a u pregovaračkom procesu mi moramo imati ljude koji će biti sposobni da ravnopravno pregovaraju i postići najpovoljnija rješenja za nas", nastavila je profesorica Hadžiahmetović.

"Ekonomski fakultet smjer Islamsko bankarstvo organizuje u saradnji sa Univerzitetom Bolton, što znači registrovanje i u Bosni i Hercegovini i u Velikoj Britaniji. BBI banka pored toga što nudi studentima stipendiranje, nudi zaposlenje tokom i nakon njihovog školovanja na ovom smjeru", kazao je prof. dr. Velid Efendić

"Kreiranje i ponuda master programa je jedan značajan dio strategija Ekonomskog fakulteta Univerziteta u Sarajevu, s ciljem internacionalizacije kako fakulteta tako i naših studenata", za kraj istakla je doc. dr. Lejla Turulja.

Na Info danu prisutni su rukovodioci svih smjerova, koji daju informacije o strukturi smjera, o diplomama kojima rezultira taj studij te sve druge informacije koje posjetioci traže.

Događaj je otvoren do 18.00 sati.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije