Otkrivamo: Najnoviji detalji o zgradi MUP-a KS koja se gradi u Sarajevu

3
D.S.
Otkrivamo: Najnoviji detalji o zgradi MUP-a KS koja se gradi u Sarajevu
Foto: Kolaž / Ministar Admir Katica, nova zgrada MUPa

Ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Admir Katica oglasio se u ponedjeljak, 15. augusta, na društvenim mrežama povodom izgradnje nove zgrade MUP-a KS.

"Nakon što je proces prenosa imovine približen kraju, aktivno smo se 'bacili' na posao kreiranja idejnog rješenja za novu zgradu MUP-a KS", poručio je, između ostalog Katica.

Portal Radiosarajevo.ba kontaktirao je ministra Katicu kako bi saznao više o novoj zgradi MUP-a KS.

Sjećanje na 1992.: "NE pucaj" - govorio je Jovan Divjak taj dan u Dobrovoljačkoj

Sjećanje na 1992.: "NE pucaj" - govorio je Jovan Divjak taj dan u Dobrovoljačkoj

"Centralna zgrada Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo predstavlja jedan od najvećih, ali zasigurno i najkompleksnijih projekata u našem ministarstvu. Kada uzmemo u obzir činjenicu da u tu zgradu planiramo smjestiti sjedište ministarstva, saobraćajne policije i Policijske uprave Novo Sarajevo, sa potrebama od preko 12.000 kvadrata, shvatamo da se radi o jednom izuzetno velikom poduhvatu.

Najveće poteškoće smo imali u izboru lokacije, zbog prirode aktivnosti organa koji će tu biti smješteni, važno je bilo naći strateški adekvatnu centralnu lokaciju, pritom dovoljno veliku da odgovori potrebama, a to je zasigurno parcela u ulici Kolodvorska, trenutno u vlasništvu KJP ViK", kazao je Katica.

Ministar je otkrio kako neki pripremni radovi već traju, a otkrio je i kada se mogu očekivati konkretni radovi...

Ministar Admir Katica: Insistiramo na oduzimanju vozila višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

Ministar Admir Katica: Insistiramo na oduzimanju vozila višestrukih povratnika u činjenju prekršaja

"Bit ću iskren, do sada bi možda i počeli s radom da nismo imali različite opstrukcije, ali ono što me izuzetno raduje je to da smo konačno proces prijenosa imovine doveli u formu koja se bliži kraju. Neki sitni pripremni radovi su najavili naše preuzimanje lokacije, a ja se nadam da ako nastavimo ovim tempom, već u drugom kvartalu iduće godine možemo početi s konkretnim radovima.

Do tada se bavimo izradom idejnog rješenja za koje ćemo konkurs izbaciti najvjerovatnije u septembru ili oktobru, ali i ostalim administrativnim poslovima koji se moraju ispuniti", rekao je Katica.

Prvi čovjek MUP-a KS je za kraj kazao da je riječ o višemilionskom projektu.

"Što se tiče cijene, ovdje se radi o višemilionskom projektu i tak kada budemo imali sve detaljnje planove za izgradnju, moći ćemo napraviti procjenu", zaključio je ministar Admir Katica za portal Radiosarajevo.ba.

Ono što je novo, MUP KS je podijelio idejnu skicu koju građani do sada nisu imali priliku vidjeti.

Parcela nove zgrade MUP-a
Foto: Facebook: Parcela nove zgrade MUP-a

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije