Općina Stari Grad poduzela mjere za suzbijanje COVID-19

Radiosarajevo.ba
Općina Stari Grad poduzela mjere za suzbijanje COVID-19
Foto: Općina Stari Grad / Općina Stari Grad poduzela mjere za suzbijanje COVID-19

Općina Stari Grad Sarajevo je poduzela mjere zbog COVID-19.

Saopćenje ove lokalne zajednice prenosimo u cijelosti.

"Općina Stari Grad Sarajevo, kao odgovorna jedinica lokalne samouprave, djelovala je preventivno i poduzele konkretne mjere u cilju zaštite stranaka i zaposlenika od eventualnog koronavirusa, ali i sezonske gripe.

Od prije dva dana kretanje građana u zgradi Općine ograničeno je samo na Šalter salu gdje im se pružaju neophodne usluge. Sve službe koje rade sa strankama, rasporedile su po jednog ili više zaposlenika na šalterima i tako se smanjuje mogućnost širenja virusa zgradom. Ova privremena mjera donesena je zbog pojačanog širenja sezonske gripe, ali i opasnosti od veće pojave koronavirusa. U narednih 30 dana ograničeno je kretanje građana u prostorijama Općine Stari Grad, a zaposlenici koji rade sa strankama u Šalter sali koriste zaštitne maske i rukavice. 

Općina Stari Grad poduzela mjere za suzbijanje COVID-19 - undefined

Foto: Općina Stari Grad: Općina Stari Grad poduzela mjere za suzbijanje COVID-19

Svjetska zdravstvena organizacija (WHO) je proglasila veoma visoko stanje globalne opasnosti od širenja bolesti, službenog naziva COVID-19, kojem pogoduju zatvorena i pretrpana mjesta. Iz tih razloga Općina Stari Grad poduzela je preventivne mjere, te građani neodložne poslove mogu obavljati u Šalter sali, umjesto direktnog odlaska u nadležne službe.

Također, i sve ostale informacije vezane za općinske nadležnosti mogu se dobiti u Šalter sali. Imajući u vidu da je mjera u interesu ne samo građana Starog Grada, već i šire, Općina se zahvaljuje na saradnji i razumijevanju u sprovođenju ove privremene mjere. Građani se također mogu obratiti Općini i direktno na centralni info broj 033 282 300.

Iz istih razloga privremeno neće raditi Info-press centar Općine Stari Grad, smješten u ulici Halači.

Podsjećamo, Bosna i Hercegovina je zvanično zabranila ulazak strancima koji dolaze iz najrizničnijih zemalja u kojima je najveći broj slučajeva zaraženih koronavirusom. Iz Granične policije BiH upućena je naredba svim terenskim uredima na graničnim prijelazima naše države da se zabrani ulazak osobama koje dolaze iz Italije, Irana, Južne Koreje i pojedinih dijelova Kine, tačnije provincije Hubei i grada Wuhana, ali i Njemačke, Španije i Francuske. Do sada je u BiH sedam registrovanih slučajeva zaraženih koronavirusom", saopćeno je iz Općine Stari Grad Sarajevo.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije