Općina Stari Grad kupuje minibuse koje će ustupiti GRAS-u

Radiosarajevo.ba
Općina Stari Grad kupuje minibuse koje će ustupiti GRAS-u
Arhiv / Ilustracija
Općinsko vijeće Stari Grad usvojilo je na prvoj redovnoj sjednici nacrt budžeta Općine Stari Grad za 2017. godinu u iznosu od 24.584.000 KM, te donijelo zaključak da ga uputi u javnu raspravu koja će trajati 15 dana.

Nacrt budžeta bit će objavljen u dnevnim novinama i web stranici Općine Stari Grad, te će se u javnu raspravu moći uključiti svi zainteresovani, a primjedbe i sugestije potrebno je dostaviti u pisanoj formi Službi za privredu i finansije. 

Jednoglasno je Općinsko vijeće Stari Grad danas podržalo zaključak o kupovini vozila minibusa koja će biti ustupljena na korištenje KJKP Gras, isključivo za prevoz putnika u Starom Gradu.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina pojasnio je da su održani razgovori sa predstavnicima preduzeća GRAS na kojima im je iznesen prijedlog o kupovini 20 minibusa kojima bi prevozili građane ove općine. Međutim, iz GRAS-a su kazali da nemaju dovoljan broj vozača koji bi upravljali ovolikim brojem vozila, te da bi morali zaposliti nove.

Iz ove firme stigao je prijedlog o nabavci šest minibusa za koje mogu obezbijediti vozače, a vozila će se koristiti isključivo za prevoz stanovnika općine Stari Grad, to na sljedećim linijama: Baščaršija – Sedrenik, Baščaršija – Faletići, Baščaršija – Vratnik, Baščaršija – Mihrivode, Latinska Ćuprija – Jačedoli i Vijećnica – Gazin han – Hladivode. 

Ovlašten je načelnik Općine da u Budžetu Općine Stari Grad iznađe neophodna finansijska sredstva za realizaciju ovog Zaključka, te da provede potrebne postupke i procedure nabavke vozila.

Istaknuto je da će nabavljena vozila ostati u vlasništvu Općine Stari Grad, te biti ustupljena GRAS-u na korištenje, kao i da će biti vidno istaknut znak Općine Stari Grad na njima.

Rukovodstvo Općinskog vijeća je prošle sedmice posjetilo putnike GRAS-ovog minibusa stradale u udesu na liniji Hrid -Jarčedoli, u subotu, 19. novembra, kada su vozilu otkazale kočnice. Većina njih je zadobila teže tjelesne povrede i nalaze se na bolničkom liječenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije