Gdje možete preuzeti so za posipanje stepeništa, ulica...

Radiosarajevo.ba
Gdje možete preuzeti so za posipanje stepeništa, ulica...
Zimska služba Kantonalnog javnog komunalnog poduzeća "Rad" počela je zvanično s radom 15. novembra i spremna je za zimsku sezonu.

Na osnovu okvirnog sporazuma Općine Centar Sarajevo sa KJKP ''Rad'' o uvjetima i načinu izvođenja radova redovnog zimskog održavanja lokalnih i nekategorisanih cesta i javnih staza na području općine Centar za period od 2016. do 2020. godine, počinje i distribucija soli na 152 lokacije u 15 mjesnih zajednica na području centralne sarajevske općine gdje će je građani, u slučaju potrebe, moći preuzeti za posipanje stepeništa, pješačkih staza i prilaza.

Općina Centar je za ovu zimsku sezonu obezbijedila više od 87 tona soli i to za mjesne zajednice:

''Pionirska dolina-Nahorevo'' 17.000 kg; ''Hrastovi-Mrkovići'' 14.000 kg; ''Soukbunar'' 11.500 kg; ''Koševsko brdo'' 10.000 kg; ''Betanija-Šip'' 7.250 kg; ''Bardakčije'' 7.000 kg; ''Breka-Koševo II'' 4.700 kg; ''Mejtaš-Bjelave'' 3.200 kg; ''Ciglane-Gorica'', ''Donji Velešići'', ''Marijin dvor-Crni vrh'', ''Skenderija-Podtekija'' i ''Park-Višnjik'' po 2.000 kg; ''Džidžikovac-Koševo I'' 1.800 kg; ''Trg oslobođenja-Centar'' 1.100 kg.

Podsjećamo da je Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar u saradnji sa preduzećem „Rad“ napravila Program zimske službe na području općine Centar za period 2016-2020. godine, kojeg je usvojilo Općinsko vijeće Centar u aprilu ove godine. Na osnovu ovog programa proveden je postupak izbora izvođača radova za redovno održavanje saobraćajnica u Centru u zimskim uslovima koje će finansirati Općina.

Prema odredbama programa zimskog održavanja saobraćajnica u Centru i ugovora za ovu zimsku sezonu koja traje od 15. novembra 2016. do 15. marta 2017. godine, komunalno preduzeće „Rad“ ima obavezu da održava prohodnim 54 saobraćajnice lokalnog karaktera od interesa za Općinu Centar i 140 nekategorisanih cesta sortiranih po prioritetima, kako bi se obezbijedio stalan, nesmetan i siguran promet na cestama.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije