Općina Novo Sarajevo bilježi kontinuitet uspješnog djelovanja

J. Ć.
Općina Novo Sarajevo bilježi kontinuitet uspješnog djelovanja
Općina Novo Sarajevo tokom 2016. godine realizirala je više od stotinu projekata.

Na novogodišnjoj konferenciji za medije koja se održala u Memorijalnom centru „Novo Sarajevo“ u utorak, načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić upoznali su prisutne s realiziranim aktivnostima Općine u 2016. godini, kao i planovima za narednu godinu.

Predsjedavajuća Općinskog vijeća Novo Sarajevo Ana Baltić kratko se obratila medijima, te tom prilikom istaknula kako će u narednoj godini raditi na realizaciji velikog broja značajnih projekata na najbolji mogući način i na zadovoljstvo građana.

Budžet Općine Novo Sarajevo u godini na izmaku iznosio je 29.430.000 KM.

Načelnik Koldžo rekao je kako je 2016. godina bila uspješna, te kako se moglo uraditi i više da nije bila izborna godina.

„Ovo je ipak bila izborna godina i samim tim nedostajalo nam je vremena da realiziramo veći broj projekata, ali nastavljamo tamo gdje smo stali i razvijamo ih i dalje“, pojasnio je Koldžo.

Realizirani su značajni projekti, navedeno je danas na press konferenciji. Neki od najznačajnijih su svečano otvorena sportska dvorana na Grbavici koja je koštala oko 9 miliona KM, te Centar za zdravo starenje u Velešićima koji je koštao 240.000 KM.

Započela je i realizacija projekta izgradnje ambulante u MZ Hrasno Brdo, te se izvodi treća faza radova na objektu Boško Buha.

Za potpunu rekonstrukciju ovog objekta izdvojena su 2 miliona i 200.000 KM

Izgrađen je kružni tok u ulici Trg heroja, te rekonstruirana i javna rasvjeta na 41 lokaciji.

Otvorili su i vrata Memorijalnog centra Novo Sarajevo na Trgu heroja za koji je izdvojeno 387.000 KM.

„To je prostor u kojem se čuva sjećanje na borce s područja naše Općine koji su dali živote za odbranu grada Sarajeva“, rekao je načelnik.

Kada je u pitanju 2017. godina, planirana je izgradnja vodovodne mreže u naselju Kovačići, kanalizacione u ulici Olovska i u naselju Velešići, te podzemne garaže u ulici Kolodvorska u saradnji s Ministarstvom saobraćaja Kantona Sarajevo.

Nastavit će se i dodavanje novih sadržaja i uređenje Vilsonovog šetališta, zatim izgradnja igrališta u ulicama Envera Šehovića, Behdžeta Mutevelića i Grbavička, te postavljanje zvučne saobraćajne signalizacije za slijepa i slabovidna lica na raskrsnici Pofalići.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije