Uskoro škola na Šipu, prijedlog da nosi ime velikog bh. pisca

Radiosarajevo.ba
Uskoro škola na Šipu, prijedlog da nosi ime velikog bh. pisca
/ Foto: Općina Centar
Nedžad Ajnadžić, načelnik Općine Centar Sarajevo i Elvir Kazazović, ministar za obrazovanje, nauku i mlade KS potpisali su Sporazum o zajedničkom finansiranju izgradnje objekta osnovne škole na Šipu.

Prema riječima Elmedina Konakovića, kantonalnog premijera koji je prisustvovao potpisivanju Sporazuma, današnji čin je zapravo garant realizacije projekta gradnje osnovne škole.

"Kada smo polagali kamen temeljac bilo je mnogo skeptika i sumnji kada je u pitanju realizacija ovog projekta. Ja sam bio vijećnik u Općini Centar i znam da ideja o gradnji škole traje duže od deset godina. Drago mi je što je realizacija ovog projekta došla na red. Elaborat o opravdanosti izgradnje objekta je pokazao opravdanost i ova škola neće ugroziti druge", naglasio je Konaković.

Kantonalna Vlada je u 2016. godini za izgradnju škole na Šipu izdvojila 700 hiljada maraka, a u budžetu za sljedeću godinu planiran je iznos od pola miliona maraka.

Javni poziv za odabir najpovoljnijeg izvođača radova, kako je kazao načelnik Ajnadžić, bit će raspisan u prvoj sedmici 2017. godine.

"Drago mi je što smo danas potpisali sporazum za jedan od kapitalnih projekata u općini Centar, ali i Kantonu Sarajevo. Ovaj projekat je od životnog značaja za stanovnike Šipa, ali i šire. Planirani rok za završetak radova je 2020. godina, ali iskreno vjerujem da on može biti i kraći. Mi smo već dobili inicijativu da se škola zove po našem velikom piscu Nedžadu Ibrišimoviću i nadam se da uz podršku Vijeća i Skupštine Kantona Sarajevo to možemo i realizovati", naglasio je Ajnadžić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije