Hadžibajrić najavio velike projekte u 2017. godini

H. A.
Hadžibajrić najavio velike projekte u 2017. godini
Novi, stari načelnik sarajevske Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić istaknuo je da je 2016. godina bila izuzetno uspješna ali i teška.

Tu poruku uputilo je i rukovodstvo ove sarajevske Općine na prezentaciji svojih godišnjih aktivnosti danas na Trebeviću.

"Zaista, ova godina bila je izuzetno uspješna, ali i teška ako se uzme u obzir da je bila izborna godina i da su se čudne stvari dešavale. Moram biti iskren i reći - iza mene su ostali ožiljci od nekih medija, koji nisu bili nimalo dobronamjerni u toku predizborne kampanje. No, ljepše je govoriti o uspjesima. Prethodnih osam godina uradilo se jako mnogo, skoro 60 miliona investicija. Bilo je donacija, hedija, tako da ćemo u narednom periodu nastaviti s radovima. Četiri do pet investicija planiramo za 2017. godinu", istaknuo je Hadžibajrić na samom početku prezentacije.

Predsjedavajući Općinskog vijeća Jusuf Pušina istaknuo je nadu da će u 2017. godini Stari Grad biti najbolja sarajevska općina.

Da je Općina Stari Grad u BiH prva i jedina općina u BiH koja je sve škole na području svoje nadležnosti stavila pod videonadzor, rekao je savjetnik načelnika Nermin Pećanac.

"Povećat ćemo sigurnost, pokrit ćemo videonadzorom sve ulaze i izlaze u Općini, cijena nam nije važna, a detalje ćemo iznijeti ubrzo. Treba reći da imamo trenutno i najopremljeniju civilnu zaštitu, oko milion KM nas je koštalo opremanje, ali svo ljudstvo i materijalna sredstva su osigurana. Sav ovaj trud verificirali su građani Starog Grada, u ovom smislu ćemo nastaviti i u 2017", rekao je Pećanac.

Uslijedila je prezentacija svih uspješnih projekata, među kojim su se izdvojile: izgradnja nove savremene sportske sale Osnovne škole Mula Mustafa Bašekija, stambena zgrada na Baruthani čime je u potpunosti riješen problem interno rasljenih mještana na području Općine, sanacija brojnih klizišta, izgradnja kanalizacijske mreže, riješen status objekta bivše zgrade Feroelektra, izgradnja dječijih igrališta, kaldrme, potporni zidovi...

U opremanje kompletne civilne zaštite u Starom Gradu, kako je rekao Hadžibajrić, u 2016. uloženo je više od miliona KM.

No, ono što je načelnik Hadžibajrić istaknuo jesu stipendije koje Općina dodjeljuje.

"U 2008. godini kada sam došao na mjesto načelnika stipendije su iznosile 78.000 KM, mi sada u ovoj godini imamo 260.000 KM za stipendije, povećali smo stipendije boračkim i šehidskim populacijama, i za nadarene učenike. Također, mi smo prvi uveli pomoć porodiljama i prva smo Općina koja je povećala tu pomoć", poručio je Hadžibajrić.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije