Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade, ovo su detalji

2
FENA
Općina Novi Grad Sarajevo subvencionira kamatne stope stambenih kredita za mlade, ovo su detalji
Foto: FENA / Samir Mustafić i Semir Efendić

Načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić i predstavnici ASA banke potpisali su danas u Sarajevu ugovor o poslovnoj saradnji na subvencioniranju kamatne stope stambenih kredita mladima na području te općine.

Efendić je pojasnio da je banka izabrana na osnovu javnog poziva, te da je od 2017. kada je program započet ovo bila najpovoljnija ponuda koju su dobili.

Precizirao je da Općina sufinansira kamatnu stopu u prvih pet godina otplate kredita za osobe do 40 godina života koje žive u Novom Gradu najmanje tri godine, prvi put rješavaju stambeno pitanje, te ukoliko ni bračni drug nema u posjedu stan ili kuću.

Bosna i Hercegovina u kontekstu energetskog siromaštva

Bosna i Hercegovina u kontekstu energetskog siromaštva

Efendić je naveo da će uskoro biti raspisan javni poziv za korisnike kreditne linije i izrazio nadu da će to mladima pomoći da povoljnije riješe stambeno pitanje.

Predsjednik Uprave ASA banke Samir Mustafić rekao je da je za kreditnu liniju namijenjeno 20 miliona KM i da očekuje da oko 150 prijavljenih uspije iskoristiti tu ponudu.

Na pres-konferenciji je izražena nada da će ovakvi programi pomoći da zadržimo što više mladih u Bosni i Hercegovini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (2)

/ Povezano

/ Najnovije