Općina Novi Grad izdvojila 380.000 KM za adaptaciju Odjela za intenzivnu njegu Opće bolnice

3
Radiosarajevo.ba
Općina Novi Grad izdvojila 380.000 KM za adaptaciju Odjela za intenzivnu njegu Opće bolnice
Foto: Opća bolnica / Ismet Gavrankapetanović i Semir Efendić

Direktor Opće bolnice Prim. dr. Abdulah Nakaš Ismet Gavrankapetanović i načelnik Općine Novi Grad Sarajevo Semir Efendić potpisali su danas Sporazum o sufinansiranju sanacije i adaptacije Odjela za intenzivnu njegu te bolnice.

Kako je naglašeno, Općina Novi Grad Sarajevo sufinansirat će sanaciju i adaptaciju Odjela za intenzivnu njegu Opće bolnice sa 380.000 KM, a u cilju zdravstvene sigurnosti i unaprjeđenja zdravstvenih usluga stanovništvu.

Općinski načelnik Semir Efendić okarakterizirao je to kao neku vrstu zahvalnosti Općoj bolnici posebno za napore što su ih uložili u jeku pandemije i odao priznanje menadžmentu za vođenje ustanove u koju građani imaju povjerenje, a među njima ih je veliki broj sa područja općine Novi Grad.

Opća bolnica šalje svoj tim stručnjaka u Tursku, predvodi ih prof.dr. Ismet Gavrankapetanović

Opća bolnica šalje svoj tim stručnjaka u Tursku, predvodi ih prof.dr. Ismet Gavrankapetanović

Prema njegovim riječima, spomenuti novčani iznos bit će izdvojen iz budžeta, a ta općina pomoći će i u osiguranju i preostalog iznosa potrebnog za radove na tom odjelu.

Direktor Opće bolnice Ismet Gavrankapetanović zahvalan je za novčanu podršku predviđenu Sporazumom, naglašavajući da je veliki protok pacijenata te bolnice najbolji pokazatelj opravdanosti izdvajanja sredstava za te namjene.

"Ogromna je frekvencija pacijenata u Općoj bolnici i potreba za intenzivnom njegom koja desetinama godina nije obnavljana. Ovim projektom građani će, uz već postojeće dvije Jedinice intenzivne njege, dobiti još jedan moderno opremljen prostor za zbrinjavanje vrlo teških i kritično oboljelih pacijenata kojima je potreban stalan monitoring i potpora sa iskusnim osobljem i odgovarajućim uređajima", naglasio je Gavrankapetanović.

Od danas se obustavljaju posjete u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Od danas se obustavljaju posjete u Općoj bolnici "Prim. dr. Abdulah Nakaš"

Kako je istaknuto na ceremoniji potpisivanja Sporazuma o sufinansiranju sanacije i adaptacije Odjela za intenzivnu njegu Opće bolnice, Stručne službe Općine Novi Grad Sarajevo su već napravile projekt adaptacije, proceduru odabira izvršioca radova će obaviti Opća bolnica, dok će Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo vršiti nadzor radova.

Za sveobuhvatnu adaptaciju i opremanje intenzivne njege će biti potrebno još finansijskih sredstava, a današnji potpisnici su se obavezali da će pokušati iznaći finansijska sredstva i da će projekt adaptacije i opremanja biti završen u ovoj godini.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (3)

/ Povezano

/ Najnovije