Obilježen Dan Armije RBiH u Općini Novi Grad: Prisustvovao i Željko Komšić

11
Radiosarajevo.ba
Obilježen Dan Armije RBiH u Općini Novi Grad: Prisustvovao i Željko Komšić
Foto: Općina Novi Grad / Obilježavanje Dana Armije RBiH

Na obilježavanju Dana Armije Republike Bosne i Hercegovine u Općini Novi Grad prisustvovalo je više od hiljadu boraca i veterana, te član Predsjedništva BiH Željko Komšić. 

Saopštenje Općine Novi Grad prenosimo u cjelosti

"Općina Novi Grad Sarajevo obilježila je Dan Armije Republike Bosne i Hercegovine – 15. april i 31. godišnjicu njenog formiranja, uz prigodan program i druženje sa borcima, veteranima, pripadnicima novogradskih i drugih ratnih brigada i MUP-a RBiH, ženama borcima, ratnim vojnim invalidima, članovima porodica šehida i poginulih boraca Armije RBiH, civilnim žrtvama rata, armijskim generalima, te brojnim gostima iz društvenog i javnog života.

Lejla Filipović komentarisala ljutite gledatelje: "Nisu shvatili bit showa"

Lejla Filipović komentarisala ljutite gledatelje: "Nisu shvatili bit showa"

Manifestacija obilježavanja jednog od najznačajnijih datuma u historiji Bosne i Hercegovine održana je u sportskoj dvorani “Ramiz Salčin”, gdje je uz kulturno-zabavni program priređen i iftar za više od hiljadu boraca i gostiju.

Bila je to prilika da se podsjetimo kako se Armija RBiH hrabro i junački suprotstavila namjerama onih koji su željeli uništiti ovaj grad i ovu zemlju, da se sjetimo najhrabrijih sinova i kćeri BiH, koji su svoje živote položili za slobodu u kojoj mi danas živimo, odamo im počast, iskažemo poštovanje i zahvalnost za ono što su učinili za samostalnu, suverenu i nezavisnu BiH.

Benjamina Karić čestitala Dan Armije RBiH: 'Hrabro i časno je odbranila Bosnu i Hercegovinu'

Benjamina Karić čestitala Dan Armije RBiH: 'Hrabro i časno je odbranila Bosnu i Hercegovinu'

Obilježavanju je prisustvovao i član Predsjedništva Bosne i Hercegovine, bivši pripadnik 101. motorizovane brigade i Zlatni ljiljan, gospodin Željko Komšić, sa šefom kabineta Feridom Mušićem i savjetnikom Sifetom Podžićem, te Goran Behmen, savjetnik člana Predsjedništva dr. Denisa Bećirovića za vanjsku politiku, kaoi predstavnici federalnog i kantonalnog nivoa vlasti, Općinskog vijeća Novi Grad Sarajevo, direktori obrazovnih ustanova i gosti iz drugih brigada.

Prisutnima su se obratili pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za boračka pitanja Tajib Delalić i ratni komandant Petog korpusa Armije Republike Bosne i Hercegovine, general Atif Dudaković.

U muzičkom dijelu manifestacije nastupili su učenici OŠ “Avdo Smailović” pod vodstvom nastavnice Alme Čović, a u pratnji Harisa Ganića i učenici OŠ “Fatima “Gunić” pod vodstvom nastavnice Amele Vladić, te muzički orkestar pod stručnim vodstvom Rifeta Avdića i interpretacije Medine Turković i Mirsada Kule.

Obilježavanje Dana Armije RBiH
Foto: Općina Novi Grad: Obilježavanje Dana Armije RBiH

Voditelj manifestacije bio je bosanskohercegovački glumac Adnan Hasković, koji je za ovu priliku, na sebi svojstven način, interpretirao odlomke iz knjige “Ruhani i šejtani inspiracija”, jednog od najvećih književnika i umjetnika u historiji naše domovine, rahmetli Nedžada Ibrišimovića, koje je napisao u čast borcima Armije Republike Bosne i Hercegovine", navodi se u saopštenju. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (11)

/ Povezano

/ Najnovije