Općina Centar dodjeljuje bespovratna sredstva obrtnicima

0
Radiosarajevo.ba
Općina Centar dodjeljuje bespovratna sredstva obrtnicima
Foto: Nap.ba / Općina Centar

Bespovratna finansijska sredstva, koja će biti odobravana u skladu sa raspoloživim sredstvima iz budžeta Općine Centar u najvećem iznosu do 600 KM po prijavi, mogu biti iskorištena za nabavku sirovina, opreme i repromaterijala, unapređenje promocije proizvoda i usluga, te za druge aktivnosti vezane za održivost i razvoj djelatnosti.

Pravo učešća na javnom pozivu imaju fizička lica koja obavljaju samostalnu djelatnost i koji ispunjavaju slijedeće opće kriterije:

da je samostalna djelatnost registrovana na području općine Centar te da je registrovana kao trgovina na malo ličnim radom - trgovac pojedinac, a u skladu s Zakonom o unutrašnjoj trgovini FBiH.

Aplikanti također moraju imati otvoren i aktivan račun u banci, koji se vodi na ime registrovane djelatnosti.

Uz javni poziv koji je objavljen na web stranici Općine Centar u rubrici Javni pozivi također je moguće naći prijavni obrazac, te koju je dokumentaciju potrebno priložiti na protokol Općine Centar ili preporučeno putem pošte na adresu.

Na poleđini koverte obavezno navesti naziv podnosioca zahtjeva, adresa i kontakt telefon, te ovjeriti pečatom.

Javni poziv otvoren je 15 dana od dana objave.

Dodatne informacije vezane za javni poziv mogu se dobiti svakim radnim danom putem sljedećih brojeva telefona: 033/562-468 i 033/562-347.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije