Općina Centar stipendira srednjoškolce i studente

0
Radiosarajevo.ba
Općina Centar stipendira srednjoškolce i studente
Općina Centar / Potpisivanje Ugovora

Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar je okončala proceduru potpisivanja ugovora sa 550 dobitnika općinske stipendije „Prof. dr. Husein Kulenović“ za školsku 2020/2021. godinu.

U budžetu Općine Centar je za ovu namjenu izdvojeno 493.800 KM. Od ukupnog broja stipendista 303 su srednjoškolca i 247 studenata sa ovog područja.

Od navedenog broja stipendista 136 srednjoškolaca sa prosjekom ocjena 5.0 će dobijati po 90 KM mjesečno, dok će 167 srednjoškolaca sa prosjekom ocjena 4.0 i više dobijati po 70 KM mjesečno stipendije.

Također među studentima dobitnicima stipendije se nalaze dvije kategorije, od čega je 75 studenata sa prosjekom ocjena od 9.5 i više i njima će biti isplaćivano po 110 KM mjesečno, dok će za 172 studenta sa najmanjim prosjekom ocjena 8.0 biti isplaćivano po 100 KM mjesečno.

Stipendije koje dodjeljuje Općina Centar obuhvataju period od deset mjeseci školske godine od septembra 2020. godine do juna 2021. godine. Služba za finansije Općine Centar provodi proceduru oko uplata iznosa za općinske stipendije tako da se najkasnije krajem ove sedmice očekuje da sredstva budu na računima svih dobitnika stipendije Općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije