Općina Centar / Poziv studentima za potpisivanje ugovora za stipendije

22. 04. 2021. u 09:33:00 Radiosarajevo.ba

Shares: 0

Služba za boračko-invalidsku, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti Općine Centar ponovo poziva studente dobitnike općinske stipendije "Prof. dr. Husein Kulenović" na potpisivanje ugovora za stipendije.

Kako kažu iz Općine Centar, studenti mogu doći svaki radni dan u periodu od 8.30 do 15 sati u salu 31 u prizemlju zgrade Općine Centar (Mis Irbina 1), a potpisivanje ugovora bit će organizovano u skladu sa epidemiološkom situacijom.

"Ukoliko neko od stipendista propusti prvi termin za potpisivanje ugovora, o novom terminu biće obaviješten putem telefona od nadležne općinske službe. Nakon što se okonča procedura sa studentima slijedi potpisivanje ugovora sa učenicima srednjih škola, dobitnicima stipendije Općine Centar, za što će nadležna općinska služba blagovremeno obavijestiti potpisnike putem web stranice Općine Centar: www.centar.ba ili putem društvenih mreža", kaže se u saopćenju.

Općina Centar će, navodi se u saopćenju, za školsku 2020./2021. godinu stipendirati 550 stipendista od čega su 303 srednjoškolca i 247 studenata sa ovog područja. U ovogodišnjem općinskom budžetu za ovu namjenu je obezbijeđen iznos od 493.800 KM.


Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacija za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

NEMA KOMENTARA