Općina Centar: Novo pravo na personalnu asistenciju za najteže RVI

0
Radiosarajevo.ba
Općina Centar: Novo pravo na personalnu asistenciju za najteže RVI
FOTO: Radiosarajevo.ba / Općina Centar / Arhiv

Općina Centar je objavila u Službenim novinama Kantona Sarajevo Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine.

Njihovo saopćenje prenosimo u cijelosti: 

"Zakon o izmjenama i dopunama Zakona o dopunskim pravima boraca-branitelja Bosne i Hercegovine objavljen je u Službenim novinama Kantona Sarajevo 11.03.2021. godine (broj 10/21).

Zakonom je propisano ostvarivanje prava na mjesečna novčana primanja za personalnu asistenciju ratnih vojnih invalida paraplegičara i ratnih vojnih invalida prve grupe kojima je priznato pravo na dodatak za njegu i pomoć drugog lica.

S tim u vezi Ministarstvo za boračka pitanja Kantona Sarajevo dostavilo je Službi za boračko-invalidsku zaštitu, socijalnu zaštitu i društvene djelatnosti instrukciju o načinu izvršenja upravnih poslova u postupku odlučivanja o pravu na mjesečna novčana primanja za personalnu asistenciju ratnih vojnih invalida paraplegičara i ratnih vojnih invalida I grupe ( I i II stepena).

Na osnovu navedenog pozivaju se lica kojima je priznat status ratnog vojnog invalida paraplegičara i ratnog vojnog invalida I grupe ( I i II stepena), a koji ostvaruju pravo na dodatak za njegu i pomoć od drugog lica, da u skladu sa članom 3. i članom 4. navedene instrukcije, nadležnoj službi podnesu Zahtjev za ostvarivanje prava na mjesečna primanja za personalnu asistenciju", navodi se u saopćenju općine Centar.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije