OO SDA Stari Grad: Sumnjamo da Ibrahim Hadžibajrić sprema izbornu prevaru

Radiosarajevo.ba
OO SDA Stari Grad: Sumnjamo da Ibrahim Hadžibajrić sprema izbornu prevaru
Foto: Radiosarajevo.ba / Baščaršija
Na području općine Stari Grad pojavljuju se viška glasački listići ili nedostaju oni koji bi trebali biti tu, saopćili su danas iz Općinskog odbora Stari Grad.

U saopćenju oni tvrde da su se ove malverzacije pojavile na biračkim mjestima: Toka Džeka I, Hrid Jarčedoli I i II, Kovači II, Mjedenica i Sedrenik I, navode iz OO SDA Stari Grad.

Saopćenjem oni su optužili načelnika ove općine, Ibrahima Hadžibajrića, da je izvršio izbornu prevaru.

"Papiri su bili skladišteni u Općini Stari Grad Sarajevo. S obzirom da je načelnik ove općine, Ibrahim Hadžibajrić, nezavisni kandidat za općinskog načelnika, izražavamo realnu sumnju da se radi o pripremi izborne prevare. Nedostatak glasačkih listića upućuje na organizovanje izborne krađe poznato kao Bugarski voz gdje glasači dobivaju popunjen listić i sa njim ulaze na izborno mjesto a natrag iznose novi prazan listić. Na ovaj način osobe koje kupuju glasove mogu biti sigurne da je glasano u skladu sa dogovorom. Primjenom ove ozloglašene metode u toku dana može se ukrasti više hiljada glasova", naveo je OO SDA Stari Grad u saopćenju.

Također, priopćili su i da je na terenu u krugu biračkih mjesta na području Mahmutovca i Hrida aktivna kupovina glasova, koju vrše NN lica, a o čemu je obaviještena i Općinska izborna komisija.

"Na području Mošćanice na djelu je otvorena kupovinu glasova od strane Saveza za Stari Grad kao i Prve nezavisne liste te SDP-a. Na području Logavine uočeno je otvoreno agitiranje od strane koordinatora za to područje, kao i predsjednika biračkog odbora da svoj glas daju aktuelnom načelniku općine Stari Grad, uaključeno je u saopćenju SDA", posljednja je stavka saopćenju.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije