Salmir Kaplan objasnio šta se dogodilo danas u Stocu

Radiosarajevo.ba
Salmir Kaplan objasnio šta se dogodilo danas u Stocu
Kandidat za načelnika Općine Stolac Salmir Kaplan objasnio je u izjavi za "Avaz" šta se danas dešavalo u Stocu. On kaže kako je sve što se dogodilo smišljen scenarij.

"Vidjeli su koliko Bošnjaka izlazi na izbore, vidjeli su koliko ja dobivam glasova i onda su oni u svojoj nemoći iz rukava izvukli ovaj pripremljeni scenarij, to jeste smjenjivanje članova biračkih odbora! Idu od biračkog mjesta do biračkog mjesta i dijele otkaze Bošnjacima u biračkim odborima, a postavljaju Hrvate umjesto njih, koji dozvoljavaju da glasaju mrtvi i razne druge mahinacije", kazao je Kaplan.

On ističe da su, kako je kazao "ovi ovdje odlučni" da ono što nisu uspjeli 1993. godine puškom i odvođenjem u logore, i sad nastavljaju raditi raznim izbornim mahinacijama.

"Sad što oni pokušavaju da prebace na to 'neko nekog napao, nešto rekao', što nisu jutros oko 11 pričali o tome, kada su prvo biračko mjesto smijenili ljude, niko im ništa nije rekao. Mi smo išli dalje, žalili se, uputili CIK-u prigovore. Međutim, kada se to počelo događati od mjesta do mjesta, onda smo reagirali kako smo reagirali. Nismo to mogli trpjeti", navodi Kaplan.

Komentirajući incident, on ističe kako je pokušao razgovarati s Ivanom Perićem, predsjednikom Općinske izborne komisije.

"Ali on je bio nervozan i s njim se nije moglo razgovarati", ističe Kaplan.

Potvrdio je i da je dao izjavu policiji, ali da nije uhapšen.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije