Detalji incidenta u Stocu

N. K.
Detalji incidenta u Stocu
Izbori u općini Stolac prekinuti su na način da su povučene sve glasačke kutije s izbornim materijalom.

U Stocu su problemi počeli i ranije zamjenom članova biračkog odbora i neotvaranjem biračkih mjesta na vrijeme, javila je Koalicija "Pod lupom".

Kasnilo se čak i tri sata s početkom glasanja, a na više mjesta bilo je prekinuto glasanje.

Kako su nam potvrdili iz Operativnog centra Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko neretvanskog kantona, prijavljeno je nekoliko incidenata.

Jedan od njih jeste i onaj u kojem je prema informacijama iz MUP-a HNK-a sudjelovao u Salmi Kaplan, kandidat SDA za načelnika Stoca. 

Kako je za Radiosarajevo.ba kazao jedan član Općinske izborne komisije Stolac, incident se jeste desio i prema onome što nam je on kazao Salmir Kaplan učestvovao je u njemu, s još nekoliko osoba.

"Kada sam došao na biračko mjesto, tamo je već bio 'krš', i u tom trenutku pored mene je prošao Kaplan i još nekoliko osoba. Ne znam šta se tačno desilo, ali znam da sam zatekao nered u prostoriji u kojoj su oni bili", kazao je član Općinske izborne komisije Stolac.

Potvrdio je da je Salmir Kaplan bio u prostorijama, vjerovatno u trenutku kada se incident dešavao, kada je fizički napadnut Ivan Perić, predsjednik općinske izborne komisije Stolac. 

"O daljnjem toku izbornog procesa u Stocu, trebala bi se izjasniti Centralna izborna komisija na osnovu činjeničnog stanja s terena", dodao je on.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije