Obilježena godišnjica smrti Emerika Bluma, osnivača Energoinvesta

Anadolija
Obilježena godišnjica smrti Emerika Bluma, osnivača Energoinvesta
Historija.ba / Emerik Blum
U Energoinvestu d.d. Sarajevo održan je skup povodom oblježavanja godišnjice smrti Emerika Bluma, gradonačelnika Sarajeva te osnivača i prvog direktora Energoinvesta.

Okupljeni su položili vijenac i prisjetili se Bluma, a održan je i okrugli sto na temu ''Blistavi poslovni duh Emerika Bluma i povratak tog duha u sadašnji Energoinvest''.

Ovom prilikom je u svečanom salonu Energoinvesta, organizovano druženje između jednog broja starijih uposlenika Energoinvesta, koji su, uz prisjećanje na djelo i rad sa Emerikom Blumom, mladim uposlenicima Energoinvesta prenijeli svoja sjećanja i iskustva.

Cilj i poruka skupa je bila da se vrati povjerenje u mogućnosti i potencijale današnjeg Energoinvesta, stekne neophodno poslovno samopouzdanje i da motivišu mlade zaposlenike u kompaniji. Pored toga, cilj je bio i da se pošalje poruka da i "današnji Energoinvest, koji je u većinskom državnom vlasništvu, kao i nekadašnji Energoinvest, treba i može biti okosnica privrednog potencijala države BiH, što i aktuelna Vlada F BiH prepoznaje i podržava", navodi se u saopćenju kompanije.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije