Mijenjaju se starogradske kaldrme i cjevovodi

Radiosarajevo.ba
Mijenjaju se starogradske kaldrme i cjevovodi
Radiosarajevo.ba / Općina Stari Grad
Na Mahmutovcu su u utorak počeli radovi na rekonstrukciji vodovodne i kanalizacione mreže, a kompletan cjevovod bit će zamijenjen na dužini od 130 metara.

Iz Službe za investicije, plan i analizu kazali su da su se građani Mahmutovca obratili sa zahtjevom za sanaciju mreže prošle godine.

Radove smo počeli ove sedmice, a trebali bi biti završeni za 30 dana,“ kazala je Aida Veladžić, pomoćnica načelnika za investicije, plan i analizu.

Iz Službe za investicije, plan i analizu potvrdili su da je u toku uklanjanje stare kaldrme na dijelu kojim prolazi trasa projektovanog cjevovoda. 

Također, dijelovi ulica Ploča i Hadžijamakova, na Sumbuluši, sanirani su i asfaltirani u ukupnoj površini od preko 600 metara kvadratnih. Riječ je o ulicama koje se nadovezuju jedna na drugu, te je zbog toga istovremeno urađena sanacija obje ulice.

U ulici Ploča asfaltirana je površina od 400 m2, a u ulici Hadžijamakova 216 metara kvadratnih. Prije asfaltiranja urađeni su svi neophodni radovi na sanaciji: nivelisanje 11 šibera, pet poklopaca od šahtova i tri rešetke.

Općina je za sanaciju ovih ulica izdvojila oko 28.000 KM, a radove je izveo KJKP „Rad“.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije