Obilježena 24. godišnjica bitke na Poljinama

Radiosarajevo.ba
Obilježena 24. godišnjica bitke na Poljinama
Članovi porodica poginulih, saborci, predstavnici Kantona Sarajevo i općina Centar i Novi Grad, te boračkih udruženja 1. augusta 2016. godine položili su cvijeće i učenjem Fatihe i minutom šutnje obilježili 24. godišnjicu bitke na Poljinama.

 U ime Općine Centar cvijeće je položio predsjedavajući Općinskog vijeća dr. Nedžad Ajnadžić.

Ratni komandant Prve podrinjske brigade i Prvog korpusa Armije RBiH, a sadašnji predsjedavajući Općinskog vijeća Centar dr. Nedžad Ajnadžić je kazao da na ovom časnom i ponosnom historijskom mjestu treba čestitati svim patriotima koji su sudjelovali u odbrani države BiH, ali i izrazio žaljenje zbog malog broja onih koji su došli da odaju počast poginulim.

"Ovo je dobar znak koji bi nas trebao opametiti u budućnosti. Nisam siguran da ćemo na ovaj način sačuvati kontinuitet pamćenja. Budemo li došli u situaciju da zaboravimo tekovine odbrambenooslobodilačkog rata onda će naša djeca ponovo morati da razmišljaju i budu u izazovima u kojima smo mi bili u periodu od 1992. do 1995. godine. Također, ne slažem se s konstatacijom da je ovo bila bitka za Poljine. Ovo je bila bitka na Poljinama. Na osnovu podataka koje je imala naša obavještajna služba mi smo informirani da se sprema napad s Poljina na Sarajevo i trebalo je sve slobodne snage i kapacitete usmjeriti na odbranu", naglasio je Ajnadžić.

Nakon ovoga delegacije su položile cvijeće i ispred obližnjeg spomen-obilježja na Šipu gdje su postavljene table s imenima 57 poginulih pripadnika Armije RBiH i odali im dužnu počast.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije