Radovi VIK-a: Da li se građanima Sarajeva za vikend spremaju nove redukcije

Radiosarajevo.ba
Radovi VIK-a: Da li se građanima Sarajeva za vikend spremaju nove redukcije
Nakon što je prošle nedjelje, zbog zakonski obaveznih ispitivanja određenih trafostanica na izvorištima, veliki broj građana Sarajeva ostao bez vode veći dio dana, iz KJKP Vodovod i kanalizacija Sarajevo najavili su nove radove ovog vikenda.

U njihovom novom saopćenju stoji da će u nedjelju, 18. decembra, biti izvršeni radovi ispitivanja i kontrole trafostanica na području Izvorišta “Stup”, što će uzrokovati prekid vodosnabdijevanja s ovog izvorišta.

Ipak, iz ViK-a napominju da je u ovom dijelu zone vodosnabdijevanja moguće osigurati alternativno snabdijevanje, pa će veći dio zone Stup imati uredno vodosnabdijevanje tokom izvršenja provjera trafostanica, no najavljeno je da će doći do smanjenja pritiska u naseljima Butmir, Pejton i Otes.

Radovi su, stoji u saopćenju, planirani u terminu od 10 do 13 sati, a potpuna normalizacija vodosnabdijevanja očekuje se do 15 sati.

Ovo kantonalno poduzeće moli potrošače za razumijevanje, a sve u cilju izvršavanja zakonski obaveznih radova.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Povezano

/ Najnovije