Negodovanje građana urodilo plodom: Uklonjen LED ekran na početku Vilsonovog šetališta

1
A. G. Z.
Negodovanje građana urodilo plodom: Uklonjen LED ekran na početku Vilsonovog šetališta
Foto: Dž. K. / Radiosarajevo.ba / Uklonjen LED ekran

LED ekran koji je jučer građane Sarajeva neprijatno iznenadio u centru grada, na samom ulazu na Vilsonovo šetalište, danas je uklonjen.

Fotoreporter portala Radiosarajevo.ba napravio je fotografije s lica mjesta nakon njegovog uklanjanja.

Vidljivo da je mjesto gdje je bio postavljen, sada prekriveno drvenim elementima. 

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Novi femicid u BiH: Muškarac ubio suprugu, a potom počinio suicid

Uklanjanje ekrana čije je postavljanje izazvalo ogorčenje Sarajlija, pratio je i vandalizam na mostu Suade i Olge sa kojeg su pobacane žardinjere sa cvijećem.

Negativne reakcije

Podsjećamo, na samom početku Vilsonovog šetališta, kod poznatog i historijski važnog mosta koji je dao i prve žrtve rata, jučer ujutro je postavljen LED ekran.

Uslijedio je niz negativnih reakcija građana na društvenim mrežama, a ispostavilo se da je riječ o bespravnom instaliranju.

Nelegalni pano
Foto: Radiosarajevo: Nelegalni pano
Sramotno: Nakon uklanjanja LED ekrana,  sa mosta Suade i Olge pobacane žardinjere sa cvijećem!

Sramotno: Nakon uklanjanja LED ekrana, sa mosta Suade i Olge pobacane žardinjere sa cvijećem!

Portal Radiosarajevo.ba prenio je jučer samo neke od komentara građana. Ogorčeni su ovim, kako su kazali, ruglom u centru grada.

"Ovdje radi ko šta hoće. Ovo je ruglo", kazala nam je Sarajka.

"Katastrofa, ovo se mora odmah ukloniti. Nije ovo čačkalica pa da se odmah nije znalo ko postavlja i ko je dao dozvolu", smatra naš sugrađanin.

Kako građani Sarajeva komentiraju ruglo na ulazu u Vilsonovo šetalište?

Kako građani Sarajeva komentiraju ruglo na ulazu u Vilsonovo šetalište?

Kako je ranije saopćeno iz Općine Centar, kontrolom terena od strane Inspektorata Općine Centar u jutarnjim satima utvrđeno je da je u neposrednoj blizini mosta Suade i Olge u priobalnom pojasu rijeke Miljacke postavljen nelegalni slobodnostojeći reklamni pano tipa billboard bez neophodnih odobrenja.

Žardinjere će biti vraćene

Jutros se ponovo oglasila i gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić, koja je osudila vandalizam da je neko tokom noći pobacao žardinjere sa mosta Suade i Olge.

"Vrlo je čudno da praktično na mostu preko noći osvane LED ekran, za čije postavljanje je potrebno nekoliko dana pripreme. Zabrinjava i zakašnjela reakcija općine koja je direktno nadležna za izdavanje urbanističke i građevinske dozvole i uklanjanje istoga. Sigurni smo da Grad Sarajevo sa ovim slučajem ne bi bio doveden u vezu da nije predizborna kampanja što najviše govori o onima koji to rade. Treba biti svjestan da ima života i poslije kampanje. LED ekran je uklonjen, a žardinjere će biti vraćene", napisala je Karić na svom Facebook profilu.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (1)

/ Povezano

/ Najnovije