Općina nije odobrila: Nelegalni billboard kod mosta Suade i Olge bit će uklonjen

9
Radiosarajevo.ba
Općina nije odobrila: Nelegalni billboard kod mosta Suade i Olge bit će uklonjen
Foto: Radiosarajevo / Nelegalni pano

Jutros je građane Sarajeva neprijatno iznenadio prizor postavljanja velikog reklamnog panoa u centru grada, na samom ulazu na Vilsonovo šetalište. Međutim, brzom reakcijom Inspektorata Općine Centar njegovo instaliranje je prekinuto.

Kako je saopćeno iz Općine Centar, kontrolom terena od strane Inspektorata Općine Centar u jutarnjim satima utvrđeno je da je u neposrednoj blizini mosta Suade i Olge u priobalnom pojasu rijeke Miljacke postavljen nelegalni slobodnostojeći reklamni pano tipa billboard bez neophodnih odobrenja.

"Na licu mjesta je zatečeno izvođenje radova na postavljanju reklamne konstrukcije dimenzija 2,60x7,0 metara ankerisane anker pločama i sa 2x8 anker vijaka u temelje. Investitor radova je firma KARPAS AMBALAŽA d.o.o. Banjaluka. Na licu mjesta nisu posjedovali pravosnažno odobrenje izdato od strane Općine Centar, nego su izjavili da posjeduju odobrenje od Gradske uprave Sarajevo kao i priključak za elektroinstalacije", saopćili su iz Općine Centar.

Urbanističko-građevinski inspektor je obustavio radove i naložio investitoru da danas u toku dana najkasnije do sutra dostavi dokumentaciju na uvid, u protivnom za isti će biti izdato rješenje o uklanjanju u skladu sa zakonom o prostornom uređenju Kantona Sarajevo, naveli su iz Inspektorata Općine Centar te poručili da se inspekcijski postupak nastavlja.

Kod Budve 'osvanuo' bilbord koji je šokirao vozače: "Ovo selo je čuveno po saobraćajnim nesrećama"

Kod Budve 'osvanuo' bilbord koji je šokirao vozače: "Ovo selo je čuveno po saobraćajnim nesrećama"

Načelnik Općine Centar Srđan Mandić istakao je da ova lokalna zajednica kontinuirano provodi
aktivnosti u borbi protiv nelegalno postavljenih billboarda, svijetlećih displeja i panoa, ali i bespravne gradnje i zauzimanja javnih površina općenito, saopćeno je, između ostalog, iz Općine Centar. 

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (9)

/ Povezano

/ Najnovije