Kako građani Sarajeva komentiraju ruglo na ulazu u Vilsonovo šetalište?

18
Radiosarajevo.ba
Kako građani Sarajeva komentiraju ruglo na ulazu u Vilsonovo šetalište?
Foto: A. K. / Radiosarajevo.ba / Ruglo u centru grada

Na samom ulazu u Vilsonovo šetalište, kod mosta Suade i Olge u Sarajevu, jutros je građane iznenadio prizor postavljanja reklamnog panoa.

Portal Radiosarajevo.ba zatražio je upit iz nadležne općine. Inspektorat Općine Centar prekinuo je instaliranje LED ekrana, a kako su kazali, izvođač radova nije imao neophodna odobrenja. 

"Na licu mjesta je zatečeno izvođenje radova na postavljanju reklamne konstrukcije dimenzija 2,60x7,0 metara ankerisane anker pločama i sa 2x8 anker vijaka u temelje. Investitor radova je firma Karapas Ambalaža d.o.o. Banja Luka.

Općina nije odobrila: Nelegalni billboard kod mosta Suade i Olge bit će uklonjen

Općina nije odobrila: Nelegalni billboard kod mosta Suade i Olge bit će uklonjen

Na licu mjesta nisu posjedovali pravosnažno odobrenje izdato od strane Općine Centar, nego su izjavili da posjeduju odobrenje od Gradske uprave Sarajevo kao i priključak za elektroinstalacije", saopćili su iz Općine Centar.

Građani Sarajeva su ogorčeni ovim, kako kažu ruglom u centru grada.

"Ovdje radi ko šta hoće. Ovo je ruglo", kazala nam je Sarajka.

"Katastrofa, ovo se mora odmah ukloniti. Nije ovo čačkalica pa da se odmah nije znalo ko postavlja i ko je dao dozvolu", smatra naš sugrađanin.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iPhone i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (18)

/ Povezano

/ Najnovije