Sramotno: Nakon uklanjanja LED ekrana, sa mosta Suade i Olge pobacane žardinjere sa cvijećem!

17
A. G. Z.
Sramotno: Nakon uklanjanja LED ekrana,  sa mosta Suade i Olge pobacane žardinjere sa cvijećem!
FOTO: Facebook / Pobacano cvijeće

Nakon što je jučer na mostu Suade i Olge nelegalno postavljen džinovski LED ekran, za koji Grad nije dao saglasnost, jutros su sa mosta pobacane skoro sve žardinjere sa cvijećem.

Ovu informaciju objavila je na svom Facebook profilu gradonačelnica Sarajeva Benjamina Karić.

"Vrlo je čudno da praktično na mostu preko noći osvane LED ekran, za čije postavljanje je potrebno nekoliko dana pripreme. Zabrinjava i zakašnjela reakcija općine koja je direktno nadležna za izdavanje urbanističke i gradjevinske dozvole i uklanjanje istoga. Sigurni smo da Grad Sarajevo sa ovim slučajem ne bi bio doveden u vezu da nije predizborna kampanja što najviše govori o onima koji to rade. Treba biti svjestan da ima života i poslije kampanje. LED ekran je uklonjen, a žardinjere će biti vraćene", napisala je Karić.

Općina nije odobrila: Nelegalni billboard kod mosta Suade i Olge bit će uklonjen

Općina nije odobrila: Nelegalni billboard kod mosta Suade i Olge bit će uklonjen

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

U Sudu BiH ročište još traje: ‘Osnivali kompanije, udruženja, finansirali političke kampanje'

Podsjećamo, jučer ujutro građane Sarajeva neprijatno je iznenadio prizor postavljanja velikog reklamnog panoa u centru grada, na samom ulazu na Vilsonovo šetalište. Međutim, brzom reakcijom Inspektorata Općine Centar njegovo instaliranje je prekinuto.

Kako je saopćeno iz Općine Centar, kontrolom terena od strane Inspektorata Općine Centar u jutarnjim satima utvrđeno je da je u neposrednoj blizini mosta Suade i Olge u priobalnom pojasu rijeke Miljacke postavljen nelegalni slobodnostojeći reklamni pano tipa billboard bez neophodnih odobrenja.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (17)

/ Povezano

/ Najnovije