Na Ilidži uspješno završena prva dionica regulacije korita rijeke Željeznice

0
Radiosarajevo.ba
Na Ilidži uspješno završena prva dionica regulacije korita rijeke Željeznice
Foto: Općina Ilidža / Korito rijeke Željeznice

Općina Ilidža uspješno je realizirala prvu dionicu regulacije korita rijeke Željeznice na ulasku u Mjesnu zajednicu Otes. Nezapamćene poplave iz 2021. godine uzrokovale su znatnu štetu za lokalno stanovništvo, budući da se ovaj lokalitet pokazao kao jedna od slabih tačaka.

Iz tog razloga čišćenje i uređenje korita i obala rijeke Željeznice postala ključna preventivna mjera kako bi se smanjio rizik od budućih nepredviđenih situacija.

Uprkos obimu administrativnog posla, stanje na terenu potvrđuje da se istrajnost na ovom projektu itekako isplatila.

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Jedna osoba poginula

Teška saobraćajna nesreća u BiH: Jedna osoba poginula

Čišćenje korita rijeke Željeznice nije samo proaktivna mjera protiv poplava, već i investicija u zaštitu okoliša i sigurnost zajednice.

Istovremeno ovo nastojanje pomaže očuvanju prirode, čineći Ilidžu sigurnijim i održivijim mjestom za život.

"Općina Ilidža će u budućnosti nastojati da u potpunosti reguliše tok rijeke Željeznice, u uskoj saradnji s Vladom Kantona Sarajevo i Agencijom za vodno područje rijeke Save, uz čiju pomoć i međusobnu saradnju je uspješno urađena regulacija prve dionica toka rijeke Željeznice. U narednoj godini nastavljamo s novom dionicom", poručio je načelnik Općine Ilidža Nermin Muzur.

Radiosarajevo.ba pratite putem aplikacije za Android | iOS i društvenih mreža Twitter | Facebook | Instagram, kao i putem našeg Viber Chata.

/ Najčitanije

/ Komentari

Prikaži komentare (0)

/ Povezano

/ Najnovije